Maci Laci és Bubu szeretik az illiberális demokráciát – újabb medvék kóborolnak Magyarországon

Robi után feltehetően két másik egyed is lefilmeztette magát, ahogy Miskolcon és Sajókeresztúron szétnéz. Az amatőr videókból látszik, hogy elég jól érzik magukat a macik.

Ez a medve nem az a medve!

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság friss közleményéből kiderül, hogy ez a medve bizony nem az a medve.

“2018. június 17-én hajnalban Miskolcon készült egy telefonos felvétel, amelyen jól látható, hogy egy medve sétál a négysávos úton. A lakosság és a medve biztonsága érdekében a Bükki és Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai tegnaptól folyamatosan kint vannak a területen és figyelemmel kísérik a Sajó mentét, viszont arra kérik a lakosságot, ha medvét látnak, jelezzék a természetvédelmi őrszolgálat +36 30 861-3808 ügyeleti telefonszámán.

Az elmúlt nap után úgy tűnik, hogy a Miskolc környékén lévő medve nem azonos a néhány nappal ezelőtt elengedett medvével, éjszaka a járőröző természetvédelmi őrök ugyanis Szirmabesenyő határában több helyen látták a medve kisbocsát is.”

A Miskolcra látogató maci:

https://youtu.be/mPPQQJ4oUDw

És a Sajókeresztúron szaladgáló:

A közösségi oldalra felkerült bejegyzések szerint a környező településen a legtöbben inkább bezárkóztak, és nem mozdulnak ki otthonról, néhányan azonban önkéntes „medvevadászként” járják a környéket, hogy kamera végre kerítsék az állatot. Bár láthatóan a civilizációval jó barátságban lévő állatról van szó, a szakemberek mindenkit figyelmeztetnek, hogy ne közelítse meg, mert könnyen baj lehet a dologból! (boon.hu)

https://www.facebook.com/582043128628572/videos/1094793254020221/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük