Az én működésem alatt ez a legnagyobb szakmai krízis – ezt Mácsai Pál mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Az Örkény Színház igazgatója szerint XXI. század emlékezetes csomópontja, ami az SZFE-n zajlik.

Mácsai Pál nem talál racionális elemet az egyetem körüli elmúlt fél év történéseiben. Utalt az átalakítás határidejének drasztikus lerövidítése, az egyetemi vezetés kompromisszumos javaslatainak lesöprésére, amelyek szerinte arra utalnak, hogy az eseményeket indulat mozgatta és nem érvek. Hozzátette: szerinte

a szenátus jogköreinek elvétele intervenció, megszállás, amivel a szenátus tagjainak sok éves munkája kérdőjeleződött meg.

Mácsai Pál szerint az, hogy az diktál, akinél a pénz van, az feudális gondolat, a demokráciára nem jellemző, mert ott létezik a fékek és ellensúlyok rendszere.

Hozzátette ugyanakkor: az eseményeknek van egy olyan, akaratlanul előálló előnye, emberi, történelmi tapasztalatot szereznek az emberi természetről és a hatalom természetéről, ami a színházi szakmában jól jön a későbbiekben.

Mácsai Pál szerint a történteknek egy jó kimenete van, a visszavonás

Olyan léptékű államférfiúi bölcsesség kellene, amely belátja, hogy ezt a dolgot rosszul mérték föl – mondta az Örkény Színház igazgatója.

Az SZFE oktatóit ért sajtótámadásokról Mácsai Pál azt mondta, hogy nem érti,

ilyen alacsonyról ilyen magasra hogyan lehet felköpni.

(ATV)

felavatták

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét