Madridba készül? El ne induljon! – itthon viszont..

 A rendkívüli hóhelyzet miatt egész nap zárva tart a madridi Barajas nemzetközi repülőtér – közölte a légikikötőt üzemeltető AENA vállalat szombaton.

A hófogságában

A légiforgalmat péntek este függesztették fel a szüntelen intenzív havazás, a rossz látási viszonyok és a jegesedés miatt. 27 járatot töröltek, 26-ot átirányítottak más városok reptereire. A helyzet azonban azóta sem javult, nem mérséklődött a hóesés.
Madridban az EMT közlekedési vállalat kénytelen volt leállítani a buszközlekedést, nincs autóforgalom, lezárták a város alagútjait, és nem járnak az elővárosi vonatok sem.
A fővárost vastag hótakaró borítja, csak elvétve látni egy-egy gyalogost az utcákon. A felgyülemlett hó súlya alatt faágak szakadtak parkoló autókra.
Az éjjel a tartomány több autópályáján is autósok tömegei akadtak el a hóban, a katonaság és a tűzoltóság sietett a segítségükre.
José Luis Almeida, Madrid polgármestere arra kért mindenkit, hogy maradjon otthona biztonságában, és ne menjen ki az utcára.
Mint mondta, az elmúlt 50 év legnagyobb havazását éli át a főváros.

<<FRISS HÍREINK!>>

Ezzel szemben itthon!

Szombaton a fagyos, párás, foltokban ködös hajnali órákat követően, napközben változóan napos, párás idő lesz jellemző, de helyenként tartósabban megmaradhat a köd, illetve ködfelhőzet. Erre leginkább a délnyugati országrészben, illetve az északkeleti, keleti határvidéken van esély. Késő délután, este, délnyugat felől a derült tájak felett is vastagodni kezd a felhőzet.

Éjszaka, dél, délnyugat felől, fokozatosan, de országszerte beborul az ég. Csapadék nem várható. A légmozgás gyenge marad. Az északi határszélen, ahol legkésőbb záródik be a felhőzet, ködfoltok alakulhatnak ki. (

Vasárnap, borongós idő ígérkezik, csupán az északi, északnyugati határszél fölött vékonyodhat el kissé a felhőzet, fordulhat elő némi szűrt napsütés. Számottevő csapadék nem érkezik térségünkbe, bár a délután folyamán, a délnyugati, déli határszélen lehet hószállingózás, gyenge havazás. Mérsékelt, néha kissé élénk ÉK-i szél fúj.

Éjjel országszerte borongós idő lesz. A déli megyékben elszórtan lehet hószállingózás, gyenge hóesés, míg az ország túlnyomó részén nem valószínű említést érdemlő csapadék. Élénk marad a szél. Hajnalban, az északnyugati, északi országrész fölött vékonyodni kezd a felhőzet.

(Eumet)

Madrid

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük