Mága Zoltán hegedűművész tényleg “minden kottából játszik”, sok kitüntetést kapott élete során. Többek között megkapta már a Magyar Érdemrend tiszti-keresztjét, a Liszt Ferenc-díjat és a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztjét is.


A nemzeti csavar…!

Most újabb megtiszteltetés érte:

a Magyar Honvédelem Napján a hegedűművész átvehette a Honvédelemért Kitüntető Cím I. fokozatát Benkő Tibor tárcavezetőtől

A Wikipédia szerint a Honvédelemért Kitüntető Cím a huzamosabb időn át végzett kiemelkedő szakmai munkában szerzett érdemek, a Honvédséget támogató tevékenység elismerésére adható.

Közösségi oldalán így ír a több, mint egymillió követőjének:

“Köszönöm a Magyar Honvédelem Napja alkalmából adományozott magas rangú kitüntetést, a Honvédelemért Kitüntető Cím I. fokozatát! Ígérem, hogy a honvédelem ügyét, az egészségügyet, a kórházakat, a beteg gyermekek gyógyulását – ahogy más nemes célokat is – továbbra is támogatni fogom! Szívből gratulálok minden kitüntetettnek!”

Együtt óvják-védik majd a határkerítést Nógrádi Györggyel?

Mága Zoltán azt ígéri, hogy hogy a honvédelem ügyét, az egészségügyet, a kórházakat, a beteg gyermekek gyógyulását – ahogy más nemes célokat is – továbbra is támogatni fogja.

fotó: M.Z. facebook

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét