Magántanuló; egyedi tanrend – Szikár, fájdalmasan pontos megfogalmazás

A kormány legújabb tanulók elleni merényletének következményeit az érintettek még fel sem tudták mérni igazán. A tűpontos és drámai levezetést mi az Oktpol.Café oldalán találtuk meg.

Mi a különbség?

A magántanulói státuszhoz kapcsolódó bizonyosságok és bizonytalanságok kapcsán… Ahogy olvasom a kérdéseket, kommenteket, azt látom, hogy a megnevezésekben van némi zavar. Szerintem lehet a megértés végett jelentősége, szóval tegyük tisztába.

A magántanulói státusszal együtt járt az adott évfolyam minden tantárgyának óralátogatása alóli automatikus felmentés.

Az egyéni tanrend alapján tanuló gyermek meghatározott tantárgy(ak) óralátogatása alól kap(ott) felmentést, ami lehetett heti egy óra, három, vagy az összes.

Itt a svédcsavar

A nóvum, a magántanulói státuszt váltó EGYÉNI MUNKAREND valószínűleg e két kategóriának a szerelemgyermeke lesz. Azaz az elbíráló fogja eldönteni, hogy – amennyiben ezt a szempontot vizsgáljuk – milyen mértékben mentesíti a tanulót az iskolalátogatás alól.

És íme a játéktér

Könnyen elképzelhető, hogy akinek a jelenléte az iskolában nem kívánatos, az ennek megfelelő egyéni munkarendet kap, akit viszont abban szeretnének gáncsolni, hogy iskolán kívül folytasson tanulmányokat, az esetleg csupán szórványos foltokban kap – ha kap – felmentést. Lássuk be, egy ilyen tágan értelmezhető kategóriával csodákat lehet tenni 🙂

(Szerző: Ercse Kriszta)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük