Cirka 20 srác úgy döntött, hogy az Erdogan-látogatás apropóján összeröffennek egy szigorúan politikamentes dumcsira Budapesten, a török nagykövetségnél. A rend őrzői – feltehetően nem önszorgalomból – úgy döntöttek, hogy minden lépésüket követik, méghozzá “kellő számban”.


Sün formáció?

Az index.hu számolt be az “évtized megakadályozott bűncselekményéről”, amit a facebookon szerveztek előre megfontolt szándékkal.

“Erdoğan meglátogat minket, ezért úgy döntöttünk, hogy – szigorúan közügyektől mentes – találkozót tartunk a török nagykövetségnél. Beszélgetünk a török bajnokságról, ételekről, filmekről, a török és magyar kortárs nagy kabaré művészeiről és egyéb politikamentes dolgokról 😉 Majd 18:30-kor átmegyünk kirándulás céljából a Gül Baba türbéjéhez köszönni az újnyilas tüntetőknek.

Ha politizálni akarsz, akkor vedd figyelembe az új gyülekezési törvényt, és jelentsd be magad a rendőrségen!”

Félelmetes….

Nemzeti rendőrségünk éber volt, óriási készültséggel, legalább 5-6 csapatszállítóval jelentek meg a tett helyszínén. Ahogy odamentek volna kérdezősködni a fiatalokhoz, azok elindultak a földalattihoz. A 20 fiatal után 20 rendőr, akik szintén felszálltak a földalattira az egyébként többek között olyan kis táblácskákat tartó fiatalokkal, ami Fluor Tomi instasztorijának képét ábrázolta

Szerencsétlen rendőrök átszálltak a földalattiról a húsz fiatallal, az Oktogonnál a 4-6-osra. A rendőrök egymás közt meg is beszélték, hogy ez azért nem az a túlbiztosítandó tömegtüntetés:

“Összesen vannak vagy 15 évesek”

– mondta egyik a társának. A “vérfagyasztó” jelenet azzal folytatódott, hogy a kis csapat jól megutaztatta követőit, amibe egy ponton csapatszállító rendőrautók is beszálltak.

Így terrorelhárítunk mi!

Az akció vége az lett, hogy Vajnai Attila – a Thürmer Gyula-féle Munkáspárt egykori alelnöke – addig nyüzsgött, amíg szabálysértés elkövetése okán – a be nem jelentett rendezvény szervezése miatt, amivel gyülekezési törvényt sértett – feltehetően feljelentik.

A gyülekezési jog megváltoztatásával egyszerűen elhallgattathatják a demonstrálókat

A gyülekezési jog, na meg a házastárs fogalma, ami nemi szempontból semleges

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét