Igal város fideszes polgármestere, Obbás Gyula kitiltotta Magyar Györgyöt, az MSZP-Párbeszéd képviselőjelölti minőségében a helyi művelődési házból, ahol lakossági fórumot akart tartani – tudta meg a zoom.hu.
[mnky_ads id=”10551″]

Vakfegyelem

A hír azon felül, hogy nonszensz, azért érdekes, mert Obbás nem volt ilyen finnyás akkor, amikor ugyanezt a lehetőséget megadta Witzmann Mihálynak, Magyar György kormánypárti ellenlábasának, aki azt annak rendje és módja szerint március 10-én meg is tartotta.

„A kormánypárti jelölt igen, én viszont nem tarthatok választási fórumot Igalon, a művelődési házban, úgyhogy az érdeklődőkkel vagy az utcán beszélgetek majd, vagy ha rossz idő lesz, dörömbölünk azért a művház ajtaján, és ha végképp nem engednek be, akkor átmegyünk egy kocsmába”

– nyilatkozta a kitiltott a lapnak.
[mnky_ads id=”10552″]
A Somogy megye 4-es választókerületében induló Magyar az MSZP-Párbeszéd egyéni képviselőjelöltjeként a választáson, aki szerint nem példa nélküli, hogy a kormánypárti irányítású településeken ilyen módszerekkel akadályozzák a döntéshozók a kampányban az ellenzéki jelöltek munkáját, fittyet hányva a pártatlanságra és arra, hogy egyenlő esélyeket biztosítsanak minden indulónak.

A körzetben Magyar György jelöltsége érdekében hátralépő MSZP-s politikus, Harangozó Gábor hivatalosan is tanúsította, hogy így történt az eset, tanúnyilatkozata szerint a polgármestert telefonon kereste, hogy magyarázatot kérjen a diszkriminatív eljárásra, de Obbás Gyula kitartott amellett, hogy nem bocsátja Magyar György rendelkezésére a művelődési ház termét.
[mnky_ads id=”10553″]
Magyar György képviselőjelölt úgy véli, hogy a kormánypárti polgármestereknek a jelek szerint annyira meg kell felelniük – vagy legalábbis úgy érzik – „magasabb kormányzati elvárásoknak”, hogy így akadályozzák a kampányban az ellenzéki jelölteket. Kijelentette, hogy mindenképpen megtartja a beszélgetést, ha kell az utcán.

Magyar György: megcselekedtem, amit megkövetelt a haza

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét