"Magyar Hang mentes övezet" 2018 Magyarországán - Frissítve! - Városi Kurír

Sorting by

×

“Magyar Hang mentes övezet” 2018 Magyarországán – Frissítve!

A Magyar Hang című online portál egy kétszobás lakásban húzta meg magát a budapesti Bartók Béla út egyik társasházában. A múltidő oka: kiutálták a mélymagyar lakók. Egyelőre nem kötelezték őket logójuk viselésére…..

Hirdetés

… nincs baj, ezek még nem mi vagyunk, ugye?

37835048 10209289957804443 8841153727428558848 n crop

“Házi faliújság”

2018 Magyarországán törtét meg, hogy a legutóbbi választás után kinyírt Magyar Nemzet maroknyi csapata úgy döntött, folytatja az újságírást és Magyar Hang néven. Béreltek egy 2 szobás lakást Budapesten, a Bartók Béla úton, ahol ugyan szűkösen voltak és a többségnek otthonról kellett dolgoznia, de elindult a munka.

Kezdetben a polgári szemléletű hetilap munkatársai

egy budai sörkertben ,gyűltek össze, ott dőlt el, hogy ki, miről ír cikket, a munkatársak otthon dolgoztak, a tördelés is egy otthoni gépen folyt. Ez az állapot nyilván nem volt sokáig tartható, így nagy segítséget jelentett, hogy Lukács Csaba lapigazgató egyik barátja felajánlotta üresen álló kétszobás lakását. Ez tartós megoldásnak tűnt.

György Zsombor főszerkesztő a Népszavának elmondta:

nemrég levelet írt nekik a közös képviselő, hogy a lakók panaszkodnak. Szerintük a Magyar Hang munkatársai

„gyakran este nyolc után is hangosan nevetnek”,

és néha

„dől a cigarettafüst ki az ablakon”.

A főszerkesztő szerint ebből semmi nem igaz.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy amennyiben mégis előfordult volna egy-egy kacaj egy cigi társaságában, az sem főbenjáró bűn. Melyikünk ne nevetne otthonában, ha jó a kedve, vagy gyújtana rá egy kávé mellé?

Hol élünk….?

A főszerkesztő szerint azért kell menniük, mert néhány, a lakóközösségre nagy befolyással bíró, kormánypárti érzelmű lakónak egyszerűen csípi a szemét a kormánykritikus Magyar Hang.

Természetesen nem akarunk konfliktust, elmegyünk, de szomorú, hogy ez megtörténhet

– mondta a főszerkesztő a portálnak. Most egy olyan helyiséget keresnek, ami előbb-utóbb közösségi térként is működhet majd az olvasóiknak.

A heti 6.500 példányban fogyó lap – sok köz-finanszírozott társa csorgó nyállal irigykedik a példányszámra – nem talált olyan bátor hirdetőre, aki náluk jelentetné meg a reklámját – ki érti? – úgyhogy leálltak a házalással.

Irány a Művészetek Völgye!

Az újságírók közül egyébként mintegy húszan minimálbér körüli fizetést kapnak, néhányan teljesen ingyen, társadalmi munkában végzik a munkát. Idén nyáron szabadságra sem nagyon mennek a szerkesztőség tagjai, György Zsombor szerint a legnagyobb nyaralásuk az lesz, hogy egy saját sátorral lesznek jelen majd a Kapolcson a Művészetek Völgyében.

(forrás: nepszava.hu)

Frissítve:

Kapcsolódó

A Magyar Hang állva hagyta a Magyar Időket – kerítésen belül nem is vállalják a nyomását

Hirdetés
átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.