Városi Kurír

A napi fontos…

Sport

Magyar kosárdiadal Hollandiában

ned hun perl 02
Hirdetés

A magyar férfi kosárlabda – válogatott csaknem végig vezetve 15 ponttal, 74-59-re nyert Hollandiában a világbajnoki selejtezősorozat második szakaszának pénteki nyitányán.

Hirdetés
Hirdetés

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese – melyből hiányzott a térdműtéten átesett Hanga Ádám – remekül kezdett, és főként a nyáron Spanyolországba szerződött Perl Zoltán révén nyerte a nyitónegyedet. A folytatásban is maradt a vendégfölény, a hollandok 4-3 után egyáltalán nem vezettek, és a nagyszünetben 34-41 állt a nagyórán. Ekkor Perl 11, a csapatkapitány Vojvoda Dávid pedig 9 pontnál tartott.

Térfélcsere után a tavaly Európa-bajnoki nyolcaddöntős válogatott magabiztosan őrizte tíz pont körüli előnyét, ekkor öt perc alatt összesen csak hét pont született. Később váratlanul hat pontra feljöttek a hazaiak, ám erre egy 8-0-ás magyar roham volt a válasz, így két perccel később Vojvoda triplájával már 40-54 volt az állás.

ned hun vojvoda
Vojvoda Dávid. Fotó: fiba.basketball

A 45-54-ről induló zárószakaszban rákapcsoltak a hollandok, de Juhos Levente és a honosított Govens Darrin is jókor talált a gyűrűbe, s a hajrában a házigazdák már egyre csökkenő lelkesedéssel futottak az eredmény után. A nemzeti csapat és a meccs legjobbja végül Vojvoda lett 23 ponttal.

Ivkovics Sztojan: “Kedves emberek a hollandok és remek házigazdáink voltak. Motiváltak voltunk, több dolog miatt is. Nem szabad alábecsülni a magyarokat, se sportban, se másban, mi is küzdünk, mert büszke nép vagyunk és kiállunk az országunkért. Nem engedtük a hazaiakat a saját játékukat játszani, azaz a gyors lefutásokat megakadályoztuk, s a támadólepattanókkal sem tudtak fölénk kerekedni. Jól felkészültünk belőlük.”

J csoport, 1. forduló:

Hollandia-Magyarország 59-74 (13-21, 21-20, 11-13, 14-20)
Hollandia: Kloof 8, De Jong 6/6, Hammink 4, VAN DER MARS 12, Schaftenaar 7/3. Csere: Kherazzi 2, Slagter, FRANKE 18/9, Oudendag 2, Williams, Kok.
Magyarország:
GOVENS 7/3, VOJVODA 23/12, BENKE 7/3, Golomán 3/3, Keller Á. 6/3. Csere: Eilingsfeld 6/6, Ruják, PERL 18/3, Juhos 4, Horti.

ned hun govens
Darrin Govens. Fotó: fiba.basketball

Hétfőn 18 órakor a magyarok az olasz válogatottat fogadják Debrecenben

A selejtező első szakaszából az Ivkovics-legénység júliusban Litvánia és Lengyelország mögött a C csoport harmadikjaként jutott tovább a kvalifikáció második szakaszába. Ott a D jelű négyes első három helyezettjével, a horvátokkal, az olaszokkal és a hollandokkal került össze. Az így kialakult J jelű hatos csoportból a legjobb három válogatott jut majd ki a jövő szeptemberi, kínai világbajnokságra.

Forrás: MTI/NSO

Hirdetés
átver
Hirdetés

About Author

Comments (1)

Comment here