Kiemelt hírekKerítésen innen

Ki linkel: magyar külügy, kontra bangladesi sajtó – mi az igazság?

8 elemije biztos, hogy van! - Tapolcán doktornak adja ki magát a sümegi polgármester élete párja....

A bangladesi sajtóban megjelent hírek szerint a magyar kormány ötezer Oxford-AstraZeneca-vakcináért folyamodott a dél-ázsiai országhoz, ami 2 500 ember beoltásához lenne elegendő. A magyar külügy viszont azt közölte: az ország maga ajánlotta fel az oltóanyagot.

Linkelt már nekünk a “bangladesi sajtó? És a magyar külügy?

A magyar külügyminisztérium a Blikknek megerősítette, hogy ötezer vakcina érkezhet az országból, de azt írták, az oltóanyagot Banglades ajánlotta fel, mégpedig hálából, amiért a Csókay András idegsebész és Pataki Gergely plasztikai sebész vezette magyar orvoscsoport sikeres műtétet hajtott végre a fejüknél összenőtt ikerlányokon, Rukián és Rabián.

“Mint az ismert, magyar orvosok választották szét a bangladesi sziámi ikreket, Rukiát és Rabiát. Banglades a köszönetét szeretné kifejezni a magyar orvosok fantasztikus teljesítményért, ezért ajánlott fel 5000 dózis Covishield vakcinát, amelyet az AstraZeneca licensze alapján gyártanak Indiában”

– közölte a lappal a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtó főosztálya, hozzátéve: egyelőre a megbeszélések zajlanak az üggyel kapcsolatban.

Hála a műtétekért….

A Blikk úgy tudja, a bangladesi állam valójában azt az 500 elvégzett ingyenes plasztikai műtétet akarta meghálálni, amit a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsoportja 2010 óta Bangladesben elvégzett helyreállító plasztikai és égési sebészeti missziói során. A beavatkozások között életmentő műtétek is voltak.

“Nagyon örülök, hogy ebben a helyzetben képesek voltunk a vakcina beszerzésben segíteni. Ismerve Banglades lehetőségeit és körülményeit, ez az adomány különösen nagylelkű és értékes ajándék Magyarországnak, amely ékesen bizonyítja, hogy munkatársaim többéves munkája nagy megbecsülést élvez nem csak hazai, hanem nemzetközi szinten is”

– mondta a Blikknek Pataki Gergely plasztikai sebész, a bangladesi orvosi misszió és a Cselekvés Alapítvány alapítója.

Az orvoscsoport másik kulcsfigurája, Dr. Csókay András is örömmel vette a bangledesi segítséget.

“Ez nagyon kedves dolog a bangladesi kormánytól. Tény, hogy a szívünkbe zártuk egymást a helyiekkel. Legutóbb október végén voltunk kint Pataki doktorral, amikor helyreállító műtétet végeztünk az egyik szétválasztott bangladesi sziámi iker, Rukia koponyáján”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

– közölte az idegsebész, aki a szétválasztott ikrek családjával azóta is tartja a kapcsolatot; legutóbb újévkor váltottak levelet.

Newton

About Author

Comments (2)

  1. Hát ez nem is lehet kérdéses
    ki hazudik????? ezt tudjuk !!!!!

  2. […] Ki linkel: magyar külügy, kontra bangladesi sajtó – mi az igazság? […]

Szólj hozzá!