Váratlanul sajtótájékoztatót hívtak össze a válogatott keret tagjai. Adta hírül a Nar(p)ancsnektár hírügynökség

Brávó!!!!

Az összegyűlt újságírók előtt a labdarúgó játékosok nevében az általuk képviseletükkel megbízott Sepercz Jenő (civilben az Emberi Erőforrások Minisztériumában garázsmester) a következő nyilatkozatot olvasta fel, majd adta át a megjelenteknek:

„Mi, a magyar labdarúgó válogatott keret tagjai – annak nyomatékos hangsúlyozása mellett, hogy az elmúlt időszak minden kudarcáért fennálló felelősséget nem hagyjuk egészében a nyakunkba varrni -, kijelentjük, hogy a 2017. január 1. és december 31. között részünkre válogatott szereplésünkért folyósított mindennemű pénzben és egyéb anyagi javakban átadott juttatást egy összegben, illetve természetben visszaadjuk a kifizetőknek. Tisztában vagyunk azzal, hogy ettől a cselekedetünktől semmilyen pozitív változás nem várható a válogatott jövőbeni teljesítményét illetően, de legalább a társadalmi javak elosztásának közfelháborodást kiváltó igazságtalanságát mérsékelhetjük a magunk szerény eszközeivel. Reméljük, hogy példánk követőkre és megértésre talál. „

Első reagálásokból:

Időközben megérkeztek a történtekre az első visszajelzések, ezekből idézünk.

A Szurkolók Szövetsége (SZUSZ) nevében Kazinczy Guidó elnök üdvözölte és nemes gesztusnak minősítette a nyilatkozatot.

Az MLSZ álláspontját Sipos Jenő szóvivő ismertette. Eszerint az akció az érintettek magánügye, amellyel kapcsolatban az MLSZ nem tartja szükségesnek önálló vélemény megfogalmazását.

A távozó labdarúgó szövetségi kapitányt már az otthonában értük utol, ahol szavai szerint igyekszik kiheverni a magyar kalandot. Kérdésünkre Bernd Storck úr elmondta, hogy volt tanítványai gesztusát etikai szempontból magasra értékeli, de ahhoz nem kíván csatlakozni.

Breaking news!!!!

A Kormány és az MLSZ elnöksége együttes ülésen értélkelte a nyilatkozatot, és rövid vita után egyhangúan elfogadták a rendelkezést, mely szerint a befolyó összeget a Kormány elkülönített alapjából,12 milliárd forintra kiegészítve a TAO támogatások arányában elosztják a labdarúgó együttesek között.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here