Connect with us

Kerítésen innen

Magyar Nemzet „mellé-értesülése”: nincs és nem is volt DK-MSZP-Párbeszéd összeborulás

Magyar Nemzet "mellé-értesülése: nincs és nem is volt DK-MSZP-Párbeszéd összeborulás
Megosztás

Csütörtök reggel igencsak átverődött a Magyar Nemzet, amikor arról cikkezett, hogy DK, az MSZP és Párbeszéd megegyeztek: Budapesten és az európai parlamenti választásokon is közös listán indulnak. A közös főpolgármester-jelöltjük Karácsony Gergely, miniszterelnök-jelöltjük pedig Dobrev Klára.

Átverés, vagy hangulatkeltés?

Azt írta csütörtökön a Magyar Nemzet, hogy megegyezést kötött a DK, az MSZP és a Párbeszéd arról, hogy idén közös listán indulnak Budapesten és az EP-választáson – előbbinél a közös jelölt Karácsony Gergely lesz. A lap azt is hozzátette, hogy úgy tudja: a három párt már 2026-ra is szövetséget kötött, amikor Dobrev Klárát fogják indítani miniszterelnöknek.

“Ma reggel megjelent a Magyar Nemzetben egy hír, miszerint a DK, az MSZP és a Párbeszéd – Zöldek megegyezett a közös listán indulásról, ami megállapodás a 2026-os választásokra is érvényes lenne. Ilyen megállapodás nincs, amennyiben az MSZP-nek a választásokkal kapcsolatban közlendője lesz, akkor azt kommunikálni fogja a sajtó felé”

– reagált az MSZP és a DK is ráerősített:

nincs ilyen megállapodás.

Háttér

Közel 105 ezer aláírást gyűjtött össze a szocialista párt annak érdekében, hogy az ellenzék közös listán induljon az európai parlamenti és a fővárosi önkormányzati választáson

– tájékoztatta a Népszavát csütörtökön Komjáthi Imre társelnök. Közlése szerint a szám nem végleges, az ország különböző pontjairól még mindig jönnek aláírásgyűjtő ívek.

Az önkormányzati választások előtt rendszeresek az egyeztetések a többi ellenzéki párttal, a konzultációk során az MSZP mindig igyekszik szóba hozni a közös listát

– mondta a társelnök. Úgy látja, hogy a Momentum és a Jobbik változatlanul nem mutat hajlandóságot a közös lista iránt, az LMP – azzal, hogy Vitézy Dávid indításával igyekszik „megtorpedózni” Karácsony Gergely főpolgármesterségét – szintén egyértelművé tette álláspontját. A Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd részéről azonban Komjáthi Imre érzékel bizonyos mértékű nyitottságot.

„Már az is óriási siker lenne, ha velük létrejönne a közös lista”

– bizakodott a társelnök, aki azt reméli, hogy

„végül győzni fog a józan ész”.

Friss hírek, vélemények!

Szerző