Magyar Nemzet: Öt évre börtönbe kerülhetnek a rendőrökre támadó momentumosok

Fekete-Győr Andrást, Szarvas Koppány Bendegúzt, a Momentum tagját, a Demokratikus Koalíció ifjúsági tagozatának volt elnökét, valamint Donáth Annát, illetve a párt EP-listavezetőjét, Cseh Katalint is hatósági személy elleni erőszakkal vádolták meg.

Hogy miért?

A hivatkozott indok: a december 12-i és 13-i tüntetéseken ismeretlen tárgyakat dobott a rendőrsorfal felé, valamint füstkeltő eszközöket gyújtott meg, ezzel akadályozva a rendőrök látását és légzését, emellett

a rendőrség szerint kapszacinoid tartalmú könnygázt fújt a rendőrökre, továbbá egy szikrázó tárggyal is megdobta őket.

Még tart a nyomozás…, de

Még tart a nyomozás Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, valamint Szarvas Koppány Bendegúz, a párt önkormányzati képviselője ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a 2018-as Kossuth téri tüntetésen rendőrökre támadtak. Mindkét politikus ártatlannak vallja magát.

Momentum elnöke szakmaiatlansággal vádolta az ügyészséget, mivel szerinte

„számára teljesen ismeretlen blogokról”

tájékozódtak, és a Fidesz érdekében folytat koncepciós eljárást vele szemben – ugyanakkor a katonai ügyész munkáját elismerte, mivel szerinte az megfelelt az elvárásoknak.

A Magyar Nemzet azt írja, a pártelnököt és az önkormányzati képviselőt

egy-öt év szabadságvesztés fenyegeti.

Fekete-Győr Andrást, a Momentum elnökét tavaly április elején hivatalos személy elleni erőszak elkövetésével gyanúsította meg a nyomozó hatóság. Az alapos gyanú szerint Fekete-Győr András 2018. december 13-án, a fővárosi Kossuth Lajos téren tartott tüntetésen, az Országház főlépcsőjénél az épület védelmére felsorakozott rendőrök irányába célzottan egy meggyújtott füstképző eszközt hajított. Fekete-Győr tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.

Szarvas Koppány Bendegúzt

a nyomozó ügyészek tavaly április 29-én szintén hivatalos személy elleni erőszak elkövetésével gyanúsították meg. A vádhatóság szerint

Szarvas 2018. december 12-én és 13-án, az Országház előtti tüntetéseken a rendezvény biztosítását, illetve az épület védelmét ellátó rendőrsorfal felé célzottan eldobott egy nem azonosítható tárgyat, több meggyújtott füstképző eszközt, amely a rendőrök látásának és légzésének nehezítésével akadályozta a létesítménybiztosítási feladatok ellátását.

Ezen túlmenően egy 400 milliliteres, kapszaicinoid hatóanyagú könnygázszóró palackkal a rendőrsorfal tagjai irányába fújt, majd a rendőrök felé dobott egy szikrázó tárgyat, amellyel eltalált egy rendőrt. A politikus ugyancsak tagadja, hogy tettével bűncselekményt követett volna el.

Forrás

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest