Magyar Nemzet: Szájer kilépett a Fideszből, Orbán nyilatkozott

Szájer József a mai nappal kilépett a Fideszből. A volt EP-képviselő a párttagságáról való lemondást Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának címzett egymondatos levelében jelentette be.

A Magyar Nemzetnek a kormányülés szünetében sikerült rövid telefoninterjút kérnie az ügyben Orbán Viktor miniszterelnöktől, a Fidesz elnökétől:

Miniszterelnök úr, értékelné Szájer József kilépését?

Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele. Harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető. A történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett Európai Parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett. Döntését tudomásul vettük.

VIA 

Szájer József, az EP Fidesz-frakciójának vezetője vasárnap mondott le mandátumáról, akkor így indokolt: „Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom.”

Kedden több belga lap arról írt, hogy egy azóta lemondott magyar EP-képviselő is ott volt egy múlt pénteki brüsszeli orgián. Szájer beismerte, hogy jelen volt az eseményen, majd a belga ügyészség közleménye alapján kiderült, hogy a rendőrök drogot találtak nála, miközben vérző kézzel menekült a helyszínről.

krízisszálló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük