Connect with us

Voks 2024

Magyar Péter újabb bombát robbantott – A Tisza árteréről

magyar péter,
Megosztás

Magyar Péter a Tisza párt tényleges vezetője  Szerető Szabolcs  Magyar Hangon futó portré műsorának volt a vendége. A friss politikus, amellett, hogy szinte megjelenése óta folyamatosan támadja a sajtót, de legalábbis annak sok részvevőjét, azért kiválóan él a lehetőségekkel amiket ezek is jelentenek a nyilvánosságban.

Különösen az ATV-s balhé után

 Szerető Szabolcsék portálja ellentétben például a mostanság sokat emlegetett ATV-ve,l ahonnan élőadásból vonult ki sértődötten a politikus, fellépésétől kezdődően barátsággal figyeli útját a csúcs felé. Azé a csúcs felé amelyről a beszélgetés egyes részeiből úgy tűnik, már elértnek tekint Magyar Péter, csak nehogy ez a tévedés vezessen a vesztéhez!

Bummmm a bomba!

Izgalmas része az interjúnak amkor a politikus arról beszél, hogy egyre többen keresik meg és nem csak a választások után, de már előtte is a Fidesz gazdasági holdudvarából:

Elég sokan megkerestek már a NER gazdasági hátteréből a választás után, volt, aki már előtte egy nappal. Nem beszéltem velük, így nem tudom, hogy mit akarnak, alkut vagy védelmet kérnek-e – jelentette ki Kompország című műsorunkban Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke. Szerinte a fiúk a Karmelitában pontosan érzik, hogy nagy a baj, ezért megpróbálnak majd konszolidálni. Ám ebben nem erős a Fidesz, és ha ők elvégzik a munkát és megtalálják helyben a legerősebb és legalkalmasabb jelölteket, akkor 2 év múlva a választásokon akár a Tisza Párt is szerezhet kétharmadot, mert a választási rendszert a nagy támogatottságú pártokra szabták.

Arra a kérdésre, hogy mit kezdett a felajánlkozókkal, mit mondott nekik azt a választ adta, hogy semmit, mert nem beszélt velük, most még szervezik azokat a nyilvános platformokat, ahol anonim módon lehet bejelenteni a NER-lovagok bűneit, amit elraktároznak, és a Polt-féle ügyészség távozása után kivizsgálnak majd.

Magyar Péter Orbán Viktorról

Amit sokan a szemére vetnek Magyarnak, hogy nagyon visszafogottan nyilatkozik az egyébként sok évig általa is csodált Orbán Viktorról,  annak igazát a Kompország című műsorban is igazolni látszott:

ha ő lenne Orbán Viktor, elgondolkodna a konszolidált visszavonuláson, ez járna számára a legkisebb arcvesztéssel. Szerinte ki kellene jelölnie az utódját, egy technokrata politikust, akivel egy ideig még megmaradhatna a politikában a Fidesz egy viszonylag erős ellenzéki pártként.

-mondta, mintegy egérutat ajánlva a miniszterelnöknek.

Előrehozott választás?

Az erkölcsi, jogi, gazdasági, megélhetési válság már itt van és akkor még nem beszélt az elkerülhetetlen brutális megszorításokról amik az év hátralevő részében ránk várnak állította a politikus. Erről szerinte nem beszélnek Orbánék, ezzel is hasonlítva Gyurcsányékhoz akik  2006-ban a költségvetés meghamisításával tudtak csak győzni a választáson.

Ő Orbán Viktor helyében egy őszi előrehozott választásba menekülne, hiszen az ellenfél, a Tisza még nem áll készen a nagy csatára.

Érdekes megfigyelni mennyivel élesebben támadja a romokban lévő ellenzéki pártokat, mint a kormányzóerőt.

Megismétli azt a sokak által vitatott véleményét is, hogy a Fidesz ilyen választási törvény mellett is legyőzhető, hiszen ezek a szabályok nagy monolitikus pártra vannak szabva, márpedig a Fidesz egyeduralma a politikai térfélen a Tisza megjelenésével megtörni látszik.

(A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg, érdemes.)

Archívumunkból: Magyar Péter A-tól Z-ig.

magyar péter,

Szerző