Connect with us

Sport

Magyar röplabdázó a francia élvonalban

röplabda
Megosztás

A francia élvonal tizedik helyén álló Pays d’Aix Venelles női röplabdacsapatához szerződött Petőváry Panni. A 16-szoros magyar válogatott feladóátló a szezon első felében a görög ASP Thetis együttesében szerepelt, onnan igazolt Franciaországba.

 Kézilabdázónk, már szombaton játszhat új csapatában

Új klubja pénteki közlése szerint a magyar röplabdázó már szombaton, a harmadik helyen álló Vandoueuvre Nancy ellen bemutatkozhat.

„Nyáron nagy reményekkel mentem a Thetishez, de nem igazán találtam meg a számításaimat, így már decemberben gondolkoztam a váltáson”

– mondta az MTI-nek Petőváry, akinek csapata egyedüli átlójaként nem volt könnyű új klubba szerződnie, de egyesülete végül együttműködő volt és nem gördített akadályt a távozása elé.

„Minden nagyon gyorsan történt”

A feladóátló kiemelte: a Venelles már tavaly nyáron is érdeklődött iránta, így amikor a menedzserétől megtudták, hogy szezon közben szeretne klubot váltani, egyből bejelentkeztek érte.

„Minden nagyon gyorsan történt, de örülök, hogy a görögnél erősebb francia bajnokságban is kipróbálhatom magam. Már az edzések minősége is sokkal jobb, mint a Thetisnél, ahol decemberben az edzőt is menesztették, és valahogy hiányzott a kémia, ráadásul nem viseltük jól a vezetőség által ránk tett nyomást sem”

– fogalmazott a magyar válogatott röplabdázó. Hozzátette, vélhetően nem tett volna jót se a karrierének, se a lelkének, ha előző csapatánál kellett volna befejeznie a szezont.

„A Venelles előző átlójának csak féléves szerződése volt, így jól jött ki a lépés. Nagy szerepet szánnak nekem, bízom abban, hogy már most hétvégén kapok lehetőséget a bizonyításra. Be szeretném harcolni magam a kezdőcsapatba, és az együttes is azt várja tőlem, hogy segítsem őket. Biztosan jól fogja szolgálni a fejlődésemet ez a pár hónap, izgatott vagyok”

– zárta Petőváry Panni.
A 26 éves játékos korábban a szintén görög AO Egaleo légiósa volt, Magyarországon az Újpestben, az MTK-ban, Jászberényben és Békéscsabán röplabdázott.
A francia élvonalban Szűcs Kinga révén (Terville-Florange) már van magyar játékos.

Ezeket olvasta már?

röplabda,

Szerző