Sokasodj, magyar!

Mi családbarát kormány vagyunk – hirdeti fennen a Bölcs Vezér, akinek a nevéhez fűződik a hangzatos és gyakran ironikusan emlegetett három gyerekről, három szobáról és négy kerékről szóló, „örökérvényű” mondás.

A Bölcs Vezér mégis foglalkozik nőügyekkel?!

Arról is gyakran beszél, hogy kevés a magyar, egyre fogyunk, több gyermeket kellene vállalniuk az asszonyoknak. S a kabinet mindent megtesz annak érdekében, hogy elősegítse a pozitív döntést. Most még azt is megígérte, hogy konzultál a nőkkel (bár nőügyekkel nem foglalkozik!) arról, mit szeretnének elérni a családbővítés érdekében.

Van, aki jól jár, van, aki nagyon rosszul

Amit most tudunk: akinek nagy jövedelme van, s hozzá három gyermeke, az már igen kedvezményesen adózik. Akinek alacsony a bére, az egy gyerekkel is nehezen él meg. Ráadásul – a kiszivárgott hírek szerint – eltörölnék a kismamák gyes, gyed idejére jelenleg járó védettségét. Így a három év alatti gyermek otthoni gondozása alatt is fölmondhatnak neki. Az már csak hab a tortán, hogy egyben kevesebb szabadságot vehet ki, és azt is egyeztetnie kell, miközben a bölcsődében, óvodában, iskolában nyári szünet van.

Azt nem is érdemes megemlíteni, hogy a nyugdíj előtt állók védettségét is eltörlik. És az ötvenen felüli nagyszülők nem tudnak elhelyezkedni, ám nyugdíjba nem mehetnek, mert arra még nem jogosultak. Ebből egyenesen következik, hogy a családnak nekik is segíteni kell. Habár legalább lesz, aki vigyáz az apróságokra.

Ez ám a sokat segítő, kedvteremtő ajándék!

De ezek a gondok eltörpülnek amellett a kiváló, 2011-es kezdeményezés mellett, hogy a frissen szült anyukák a mi nagyszerű és gondoskodó kormányunktól kapnak egy „Isten hozott!” feliratú ajtódíszt. És ez mindennél többet ér, hiszen ha az embernek nincs munkája, naphosszat gyönyörködhet az ajtódíszben. Kell ennél jobb és kellemesebb elfoglaltság? A mi fideszes bölcseink eltrafálták, mire van szükségük a lányoknak, asszonyoknak. Előbb-utóbb sorszámot kell húzni a szülőszoba előtt. Hogy is mondja Orbán Viktor? Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Körmendi Zsuzsa

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest