Akit nem győzött meg mindaz,amit az ATV Heti Napló műsorában látott-hallott, az feltehetően az alábbi történetet is Soros-műnek minősíti majd. Hiába, a szemellenzővel nincs mit kezdeni! A közösségi oldalon találtuk az alábbi beszámolót, névvel felvállalva tették közzé:


“Sziasztok! Nagyon meglepődtem és felháborodtam a minap történtektől.

Néhány napja volt szerencsém Prágából Londonba utazni egy állandó buszjárattal a két település között. A buszon csak 3-4 fő beszélt angolul, magyarul rajtam kívül senki. A buszon kb. 10-12 fő susogós mackós úr és hölgy utazott, akik oroszul beszéltek. Még a buszmegállóban odajöttek hozzám és – hirtelen nem tudtam megkülönböztetni a cseh nyelvtől – oroszul kérdeztek valamit.

Én Megkérdeztem, hogy angolul vagy magyarul tud-e valaki (egyiket természetesen angolul a másikat magyarul). A csoport főnöke nagyon basic angolal elmondta, hogy csak érdeklődnek, hogy a londoni busz innen indul-e? Majd miután válaszoltam, megkérdezték, hogy mi a nemzetiségem, mert nem értették a második kérdést. Miután mondtam, hogy magyar vagyok, békében elmentek távolabb, miután oroszul búcsúztak.

A meglepetés és a felháborodás akkor jött,

mikor a Francia határőrség irodája előtt sorba álltunk. Minden, mint később kiderült ukrán személynél MAGYAR ÚTLEVÉL volt. Az angolul tudó férfival beszélgetni kezdtem, és mondtam, neki, hogy jól átvertetek, ti is magyarok vagytok, akkor miért nem válaszoltatok magyarul?

A válasza: Ja a magyar útlevelet azért kapták, mert szavaztak, nem volt feltétel, hogy tudjanak magyarul és egyikük sem tud egy szót sem. Egyébként szinte egyikük sem volt a szavazáson kívül Magyarországon.

Kérdéseim:

  • Létezik, hogy valaki Magyar állampolgárságot vagy Magyar útlevelet kap úgy, hogy nem tud Magyarul és Magyarország területén egy percet sem élt? (Egyik személyről sem néztem ki, hogy a szükséges összeget kifizette volna – az állampolgársághoz és amióta útlevelük van, azóta dolgoznak Londonban a férfi elmondása alapján).
  • Létezik, hogy már ilyen alantas eszközökhöz nyúl a mostani politikai elit, néhány szavazatért? Létezik, hogy valaki a szomszédos országokban minden komoly feltétel nélkül kap Magyar útlevelet?
  • Kérlek cáfoljatok meg, hogy én látom rosszul, és ilyen nem történhet meg, vagy csak a férfi hazudott nekem.

Vásárhelyi Mária: A szervezett választási csalás sem elég ahhoz, hogy kétségbe vonják az eredményeket. Ez a különbség a demokráciák és az autoriter rendszerek között.

Egyébként, mivel Magyar útlevéllel jöttek, Magyarnak számítanak itt.

Az egyik férfit, határőrök kísérték fel a buszra majd a csomagjait összeszedve lekísérték a buszról. Ha kőrözték, vagy kitiltották a statisztikában Magyarként könyvelték el… vagy nem?
Ti találkoztatok hasonló szituációval korábban?

Remélem nem veszitek politikai posztnak, mivel nem az volt a célja az írásomnak.

Utószó: Ennek a posztnak az eredetije a Bristoli Magyarok oldalon lett megosztva. Ott több válasz alapján egy nagyon súlyos létező probléma körvonalazódik. Vélhetően a választási részvétel csak fedősztori.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét