Sorting by

×

Magyarország (20 milliárdnyit) előre ment, nem hátra: mégsem épül Pécsett stadion!

OrbánViktor feltehetően anyagi megfontolásból úgy döntött, hogy a Dunántúl legnagyobb városa mégsem kap futballstadion, amivel egy tollvonással cirka 20 milliárd (20.000 millió) közforint elköltésétől mentesített minket. Köszönjük, ez szép karácsonyi ajándék, csak így tovább!

Míg Orbán a Facebookon cukiskodott….

December 24-én két közlöny is megjelent. Ezekben olyan fontos dolgok szerepelnek, mint például a SZÉP-kártyáról élelmiszer-vásárlás szabályozásáról vagy a jezáloghitelek kamatának befagyasztásáról szóló kormányrendelet. A lényegesen nagyobb volumenű “átcsoportosítások” mellett található egy merőben érdekes is:

egy határozat visszavonja a Pécsi Mecsek Futball Club új stadionjának előkészítéséről és megvalósításáról szóló korábbi kormányhatározatot

– vette észre hírt az mfor.hu a Magyar Közlönyben.

Pécsett egy 8 ezer fős UEFA 4. kategóriájú stadion épülését tervezték, idén az év közepén kijelölték a beruházás előkészítéséért, megvalósításáért felelős minisztereket, megkezdték a források biztosítását és a projekt nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításának előkészítését is, amire 15-20, majd később már 22-25 milliárdos építési árat jósoltak.

“A Kormány 1978/2021. (XII. 24.) Korm. határozata a Gazdaság-újraindítási programok előirányzatból, a Központi Maradványelszámolási Alapból, fejezeten belüli és fejezetek közötti előirányzat-átcsoportosításról, valamint címrendi kiegészítésről” cím alatt szerepel, és Orbán Viktor írta alá. A pécsi stadionról szóló szakasz így hangzik:

„1.11. visszavonja a Pécsi Mecsek Futball Club új stadionjának előkészítéséről és megvalósításáról szóló 1373/2021. (VI. 10.) Korm. határozatot”.

Eredetileg a beruházás előkészítésére a Pécsi Sport Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaságot, míg a megvalósításra a Beruházási Ügynökséget jelölték ki. A beruházás előkészítésének és kivitelezésének kormányzati felelőseként az emberi erőforrások miniszterét, Kásler Miklóst jelölték ki, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Mager Andrea bevonásával.

A helyi “halljakendek”

A pécsi stadionépítés politikusi arca és kovászolója Hargitai János baranyai KDNP-s képviselő volt, aki mellé időnként „odaállt” Hoppál Péter is, mintha neki is köszönhető lett volna a stadionépítésről szóló döntés, és persze

a teljes helyi fideszes média ünnepelte Orbánt és Hargitait és Hoppált.

Mindemellett azt már korábban is hallani lehetett, hogy az új pécsi vezetés hozzáállása is legalább annyit számíthatott, mert kifejezetten jól fogadták és minden segítséget megadtak és megígértek a fejlesztésért, sőt a nyilvánosságban is kifejezetten pozitívan nyilatkozott a leendő új stadionról Péterffy Attila polgármester és ifj. Ruzsa Csaba, gazdasági ügyekért felelős külsős alpolgármester is. Sőt, egy sportberuházásokért felelős ember is kineveztek Péterffyék, busásan megfizetve a szolgálatait, a kiemelt sportcélú fejlesztések közül is elsősorban az új pécsi stadion miatt – kérdés az is, hogy ezek után hogyan ítélik majd meg Török Ottó munkáját és annak értékét. (forrás)

 

Magyarország (20 milliárdnyit) előre ment, nem hátra: mégsem épül Pécsett stadion!

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.