Sorting by

×

Magyarország a jóisten ölében – 10 nap szabadság Orbán Viktornak – Az írek, mint rabszolgatartók

Orbán Viktor legutóbbi, pénteki igehirdetésében az Orbán-rádióban ezúttal a jóisten is mintha személyesen jelen lett volna, a miniszterelnök oly sokszor emlegette a fennvalót. Ezek után senkinek nem lehet kétsége a felől, hogy az Úr megsegít bennünket minden bajainkban, amelyek számosak, figyelmünk egy percre sem lankadhat.

Mert itt a példa,

alig győztük le a járvány harmadik hullámát, és talán negyedik már nem is lesz, most újólag itt toporognak déli határainkon a migrások hadai. Márpedig a járvány a nagyvilágban, különösen a migránsokat elindító vidékeken nem szűnt meg, két évig semmiféle bevándorlót nem szabad fogadnunk! Egyebekben pedig a migráció úgy, ahogy van, filozófiailag eleve rossz dolog.

Nincs jó migráció

– állította Orbán. A rászorulókon ott kell segíteni, hogy emberhez méltó életet élhessenek, ahol születtek. Előfordulhat, hogy embereknek természeti katasztrófa, háború és a jó ég tudja, milyen istencsapása miatt el kell jönniük hazájukból, ám a nekik nyújtott segítség csak ideiglenes lehet, mert a fő cél, hogy a menekültek később visszamehessenek otthonaikba.

„Ebben Európa gyengén teljesít, inkább a bajt hozzuk a saját fejünkre“

– mondta a miniszterelnök

Ebben bizony igaza van Orbán Viktornak, mert valóban természeti katasztrófák, háborúk, diktátorok és önkényurak indítják el az emigrációs hullámokat, itt az élő példa, Magyarország.

Csak a legutóbbi 10-12 évben körülbelül 500 ezer honfitársunk keresett és talált megélhetést az EU más tagországaiban és egyebütt

És nem mindenkit a kalandvágy, sokakat inkább a kényszer vitt külföldre, mert hazáját istencsapás sújtotta, amelynek neve Orbán Viktor és a Fidesz.

Ugyanakkor – ha minden migráció rossz – ugyan mi a fenét keresnek itt ukrán, német, romániai és más idegen országokból érkezett emberek, nem turisták!, KSH adat szerint 2020-ban összesen mintegy 200 ezren a világ minden tájáról?

Talán mégis van jó migráció is, már olyan, ami nem csak a migránsoknak hanem a befogadó országnak is hasznos

Másként alighanem kihajítanák Európából azt a (már említett) félmillió magyart, aki most idegen földön keresi a boldogulást.

Vállalkozónak persze érdemes lenne hazajönniük, mert az Orbán-rádió szerint maga Parragh László, a kamara elnöke szolgál (kiváló) ötletekkel arról, hogy miként lehetne az országot a vállalkozók paradicsomává változtatni. (A jóisten segítségével – tette hozzá Orbán Viktor) A Kata szerint adózó kisvállalkozókat bizonyára elönti a boldogság ennek hallatán, hisz az ő adózási rendszerükbe sikerült Parragh úr ötlete alapján kivételesen nagyszerű elemeket beiktatni, s ezzel megnyomorítani jó néhány kisvállalkozó üzletét. De nem baj. A nehézségekkel küzdő vállalkozók a járvány idején egymást is segítették a túlélésben. Orbán mondta:

“…a keresztény kultúra alapvetése, hogyan tud létrejönni szolidaritás és barátság az emberek között. A szűkösség meg a baj nem bezárkózást eredményez, hanem, ha a jóisten is úgy akarja, kapunk is valami segítséget ehhez”

– merthogy a jó emberek segítenek egymáson, beleértve a munkaadókat is.

„Ebben a kereskedelmi és iparkamarának elévülhetetlen szerepe van”

– mondta Orbán és idézte a Telex, utalva azokra a javaslatokra, amelyeket a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara dolgozott ki.

Nos, így már érthető

A vállalkozói szolidaritás

„a keresztény kultúra alapvetése.“

Lehet, hogy ez új elem a keresztény vallásfilozófiában, de Orbán Viktortól nem tagadható meg az elismerés, hogy kreatív gondolkodó, legfeljebb kreativitásának eredményei kétes értékűek. További igehirdetésében a miniszterelnök megemlékezett például a járvány elleni védekezésben kiemelkedő szerepet vitt dolgozók tíz napos, fizetett külön-szabadságáról. Kétségkívül megérdemlik! De ahogyan ezt a miniszterelnök előadta…!:

„Én is 16 óráztam, a járványhelyzet szintén „megrángatott”. „Sokan vagyunk így ebben az országban”, különösen, azok, akiknek a védelemben is részt kellett venniük. Orbán szerint nekik kiadható ez a tíz nap szabadság, mert elfáradtak az emberek, és most élni lehet a pihenéssel, mert a vírust alapvetően legyőzték“

A hallgató pedig vállaljon szolidaritást ne csak az egészségügyi dolgozókkal, hanem a naphosszat munkálkodó miniszterelnökkel is!

(Bizony! A fenébe is, kapjon ő is 10 nap fizetett szabadságot!) Az pedig már említést sem érdemel, hogy a járvány legsúlyosabb napjaiban iktatták törvénybe az egészségügyi dolgozók rabszolga-sorba taszítását, s kiváló eredménynek mondták, hogy ennek nyomán azonnali hatállyal „csak“ 5000 orvos és ápoló hagyta ott a szolgálatot, amikor az egészségügy a legnagyobb szükségben szenvedett. Vajon ezen istencsapása nyomán hány szakképzett egészségügyi dolgozó távozott vagy távozik rövidesen külföldre – gyarapítván az emigránsok táborát!? És ha Írországba tévednek, ugyan miként fogadják majd őket?

Apropó! Írország és a rabszolgatartók!

Éppen Írország vajon rabszolgatartó ország volt? Pont az írek!!! Az ír focisták vajon e miatt érzett lelkifurdalásuk okán térdeltek le a rasszizmus elleni tiltakozásképpen a focipályán a magyar csapat elleni mérkőzésük előtt? Hitvány, szurkolónak álcázott hazai rasszista banda fütyülése vajon a nemzeti büszkeséget fejezte ki? Elég borzasztó miniszterelnök úr, hogy Ön ezzel egyetért! A rasszizmus elleni tiltakozást Ön összekeveri a nemzeti öntudattal. Ön azt mondja, hogy a magyar ember nem térdel, csak a jóisten és a saját menyasszonya előtt lánykéréskor? No hiszen! Mi, magyarok is térdeltünk éppen eleget a török, a labanc és a muszka előtt évszázadokon át! (Most Kína a következő?) És tudjuk, milyen kisebbségben élni, állandóan rebellisnek, sőt bozgornak csúfoltatni! Orbán úr azt várja el a sportolótól, hogy

„állva haljon meg, nem térdelhet le, azért képviseli ő a nemzetet” Hát van ennek értelme? Ha van, úgy az elég szörnyű!

 

orbán

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Magyarország a jóisten ölében – 10 nap szabadság Orbán Viktornak – Az írek, mint rabszolgatartók

  • 2021.06.12 - 19:32
    Közvetlen hivatkozás

    Egy proli cigány, menekült, honnan is tudná mi a viselkedés, maga egy emberi szegény, ha van isten, biztos ezt a nullát a pokolba küldi— most én is rasszista vagyok, mert utálom az ilyen sötét alakokat

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.