Magyarország, a “keleti tüdő” – Olcsó demagógiák kézikönyve

Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján a hétfői brüsszeli megemlékezésen mondott beszédet.  Az eseményt  Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja és a Magyar Hullám Társaság szervezte rendezvényén.

“Európa elfelejtette, hogy ‘két tüdővel lélegzik’, egy keleti és egy nyugati tüdővel”

Az államtitkár asszony szövegírói feltehetően elfeledték, – vagy tettek rá – hogy esetleg a regnáló magyar kormány feledkezett el arról, hogy az Európai Unió tagja és mint ilyen kötelezettségei és természetesen jogai is vannak. Az utóbbit nem győzi – hol  helyesen, hol nem – hangoztatni, viszont az előbbiről igyekszik elfeledkezni.

” …a Nyugat nem indítana koncepciós eljárásokat Magyarország és Lengyelország ellen. Nem vádolnának minket olyan bűnökkel, melyek ellen a kommunizmus során küzdöttünk. Minket, akik életünket és vérünket adtuk a szabad Európáért, a szabad Magyarországért”

Államtitkár asszony!

Az, ha egy szervezet – jelen esetben az Unió – ha lassan is, de észleli, hogy egyik-másik tagjának kormánya nem hajlandó betartani a játékszabályokat, ezt többszöri figyelmeztetés ellenére sem hajlandó beismerni és korrigálni, akkor nem marad más lehetősége, mint szankciókat hozni. Ebbe belekeverni az 1956-ban vívott magyarországi forradalmat ócska csúsztatás.

“Próbatétel idején mutatkozik meg, hogy milyen emberek vagyunk valójában. 1956 ilyen próbatétel volt a magyar nemzet számára, s a magyar nemzet kiállta a próbát. Egyedül.

Hiszen a szabad világ magunkra hagyott minket. Végignézte, ahogyan a világ legnagyobb szárazföldi hadserege vérbe fojtja a demokráciáért és szabadságért küzdő magyarok ezreit. Mi azonban ebből is felálltunk, ahogyan tettük azt már oly sokszor.

Talán a Nyugat ezért sem érti, hogy ha az Európai Parlament kommunistái, liberális vagy épp szocialista politikusai olvassák hangosan fejünkre az igaztalan, hazug vádakat, mi miért nem félünk, miért nem hátrálunk meg”

A megemlékezésen Csáky Pál, a szlovákiai Magyar Közösség Pártjának (MKP) EP-képviselője mondott köszöntőt és akarva-akaratlanul üzent a Fidesz jelenlévő képviselőinek, bár felteszem ezt ők másként értelmezték.

“Embereket fel lehet akasztani, börtönbe lehet csukni, társadalmakat ideig-óráig meg lehet rendszabályozni, de – hála istennek – a szabadságeszmét az emberi lelkekből nem lehet kiirtani”

Október 23. – Boross Péter: 1956 egy vérig sértett nemzet dühkitörése volt

1956 és a Fidesz-állam

Lámpaoszlop helyett fakorona -1956 helyett 2018! Fejlődés mélymagyarul….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük