Magyarország akadályozta meg az EU egységes fellépését az orosz erőszakkal szemben

Az Európai Unió elítélte volna, hogy az orosz rendvédelmi szervek erőszakkal próbálnak véget vetni az országszerte zajló tüntetéseknek. A nyilatkozatot csak 26 ország írta alá, így nincs meg a teljes egység – írta a szabadeuropa.hu.

A kimaradó tagállam Magyarország

Az Európai Unió egységesen ítélte volna el az orosz hatóságok tüntetésekre adott erőszakos fellépését. A tüntetéshullám azért indult, mert az orosz hatóságok letartóztatták Alekszander Navalnij ellenzéki politikust.

Ha meglett volna a teljes egység, az EU napirendre vehette volna kérdést az EBESZ állandó tanácsának mai ülésén, tudta meg a Szabad Európa. Mivel ez a kezdeményezés meghiúsulni látszik, a témát ezért az Egyesült Államok fogja felhozni a bécsi megbeszélésen.

A Szabad Európa birtokába került az a levél, melynek tartalmát csak 26 tagország fogadta el

A nyilatkozat elítéli az Oroszország-szerte zajló békés tüntetésekre adott erőszakos választ. A 26 tagország szerint a tüntetések erőszakos feloszlatására tett kísérlet, a több mint 3800 ember – köztük újságírók – letartóztatás több nemzetközi egyezményt sért. Az aláírók felhívják a figyelmet, hogy mindenkinek joga van a békés gyülekezéshez, és hogy garantálni kell az újságírók szabad munkavégezését.

A tagországok felszólítják az orosz hatóságokat, hogy azonnal engedjék szabadon a letartóztatott tüntetőket, valamint Alkeszander Navalnijt.

Íme a nyilatkozat kiszivárgott teljes szövege:

Forrás

fugyu

3 hozzászólás

 • 2021.01.28 - 14:09
  Közvetlen hivatkozás

  Kivágni a magyarokat az EU ból , mi a fenének vannak benne, csak a pénz érdekli őket szemét patkányok !!! Élen egy elmebeteg hitler diktátorral Pfujjj

  Válasz
 • 2021.01.28 - 16:08
  Közvetlen hivatkozás

  “Kitesznek ők, vagy kilépünk az EU-ból? Fogadásokat kis tétekre is özv. dr Varsányinénál”

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük