Magyarország átmenetileg (?) zárva! – Az ENSZ bekeményít

Az ENSZ menekültekkel foglalkozó szervezete, az UNHCR egyértelmű nyilatkozatot adott ki, amiben elítéli Magyarországot, mert olvasatukban a „Stop Soros” törvény értelmében nem teljesítjük kötelezettségeinket. 

Elég volt Orbánból!

Megdöbbent az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) azon, hogy a magyar hatóságok már csak napi két ember belépését engedélyezik a tranzitzónába (korábban ez öt volt), az illegálisan, a kerítésen keresztül belépőket pedig visszadobják Szerbiába – ezzel

“Magyarország gyakorlatilag bezárta a határait azok előtt az emberek előtt, akik nemzetközi oltalmat keresnek, amivel egyértelműen megszegi a nemzetközi és az európai uniós jogból fakadó kötelezettségeit”.

-írja a HVG.

Montserrat Feixas Vihé, az UNHCR Közép-európai Regionális Képviseletének vezetője szerint:

„Menedékjogot kérni alapvető emberi jog. Az embereket nem szabad megfosztani a lehetőségtől, hogy oltalmat keressenek, és senkit sem szabadna megbüntetni azért, mert segíti a menedéket keresőket”

Ezrével telepített be a Fidesz fizetős ázsiai migránsokat

Betelt a pohár

Az UNHCR sürgeti Magyarországnak, mint az EU egyik tagállamának a kormányát, hogy biztosítsa a nemzetközi oltalmat kereső emberek számára a belépést az ország területére, az Országgyűlést pedig arra szólítja fel, hogy ne fogadja el a Stop Soros-csomagot.

„A civil szervezetek alapvető szerepet játszanak az emberi jogok és általában a jogrend védelmezésében, akárcsak a menekültekről és menedékkérőkről való gondoskodásban, beleértve az orvosi és pszichoszociális ellátást, a lakhatás biztosítását, az oktatást, a foglalkoztatás elősegítését, valamint a jogi segítségnyújtást. A civil szervezetek kiegészítik a kormányok munkáját. Kulcsfontosságú munkájukat éppen hogy elősegíteni kellene, nem pedig akadályozni”

(forrás: hvg)

Üzenet a Fidesz szavazóknak: Csak azok a qrva migránsok számítanak!

 

Egy hozzászólás itt: “Magyarország átmenetileg (?) zárva! – Az ENSZ bekeményít

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük