Magyarország elérkezett minden idők leggyengébb forintjához

Az Országgyűlés költségvetési bizottságának DK-s elnöke a testület rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi a forintválság miatt.

Drágulás minden szinten

Varju László keddi sajtótájékoztatóján kezdeményezését azzal indokolta: történelmi mélyponton van a magyar fizetőeszköz, Magyarország elérkezett minden idők leggyengébb forintjához.

Hozzátette: ez újabb drágulást okoz majd a benzinkutakon és a boltokban, de nem csak az embereknek van miért aggódniuk, hiszen a forint gyengülése ugyanúgy érinti a vállalatokat és a kormányt is.

A költségvetési bizottság DK-s elnöke arra figyelmeztetett: a rekordgyenge forint átírja az ország államadósság-mutatóit, és veszélybe sodorhatja a költségvetést is.

Felelős vezető nem nézheti tétlenül ezt a folyamatot

– mondta Varju László, aki szerint költségvetési bizottság rendkívüli ülésén a Magyar Nemzet Bank elnökét, a pénzügyminisztert és az Államadósság Kezelő Központ vezetőjét hallgatnák meg.

Hangsúlyozta: a DK szerint a jelenlegi helyzetben az euró mihamarabbi bevezetése az egyetlen hosszú távú megoldás, és amíg ez nem történik meg, addig nincs biztonságban sem az államháztartás, sem a jövő évi költségvetés.

„Egyértelmű, hogy a forint komoly bajban van, ez nem egy döccenés vagy hullámvölgy, amin átsuhanunk majd, hanem egy frontális ütközés, amiben azt kell végiggondolni, hogy még ki tudunk-e szállni az éppen felrobbanni készülő helyzetből”– fogalmazott. Felhívta a figyelmet arra: a szomszédos országok mindegyikében van céldátum az euró bevezetésére.

(Forrás: MTI)

megosztás

 

Egy hozzászólás itt: “Magyarország elérkezett minden idők leggyengébb forintjához

  • 2019.09.03 - 15:45
    Közvetlen hivatkozás

    Ha fideszes gengszterek a gyenge forintra sortoknak, óriásit kaszálnak,de evvel elősegítik a további romlást !
    Patkány banda,csak a harács !

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük