Sorting by

×

Tudja mi van Magyarországon? “Európa egyik legliberálisabb szabályozása” – és, hogy miről mondja ezt Palkovics minisztériuma? Olvassa!

Érdekes párosítás az Orbán-megfogalmazta illiberálisságban arról beszélni egy közszolgának, hogy bármiben is “legliberálisabb” szabályozás jellemzi Magyarországot. De, hogy minderre a CEU-ügy kapcsán vetemedett a regnáló alkalmazottja, az vérlázító.

Október elején az EU bírósága kimondta, hogy a CEU magyarországi működését korlátozó törvény sérti az európai jogot

Az egyetem addigra már jórészt átköltözött Bécsbe, de ettől még

Magyarországnak kötelessége módosítania a lex CEU-nak is nevezett törvényt, ez következik Magyarország EU-tagságából.

Egyelőre azonban nem került a magyar parlament elé a törvény módosítása. Szél Bernadett független parlamenti képviselő ezért rákérdezett a felsőoktatási ügyekben illetékes miniszternél, Palkovics Lászlónál, hogy mikor terjeszti be a kormány a törvényjavaslatot.

….majd egyszer, de akkor az jó kemény lesz!

A tárca részéről Schanda Tamás államtitkár válaszolt. A válasz legkonkrétabb része szó szerint így hangzik:

“A kormány az Európai Bizottsággal való párbeszéd sikeres lezárását követően, kellő időben, a magyar emberek érdekeinek megfelelően eleget tesz az Európai Unió Bírósága döntésének. Így kénytelenek leszünk Európa egyik legliberálisabb szabályozásáról áttérni valamelyik másik európai ország merev szabályozására.”

A válasz alapján olyan módosításra készül a kormány,

ami után az Európai Bizottság nem jelenti majd fel újra Magyarországot az EU bíróságán, viszont egy olyan tagállam példáját akarja másolni, ahol még sokkal nehezebb külföldi egyetemet alapítani, mint most Magyarországon.

Szél Bernadett a válaszhoz ezt fűzte hozzá:

“Európa egyik ‘legliberálisabb szabályozásáról’ annyit, hogy ebbe belefér a kommunista Kínából érkező egyetem, de egy nyugati értékeket valló amerikai nem. Ne vicceljünk. Az Európai Bizottsággal való alkudozás helyett állítsa vissza a kormány a lex CEU előtti állapotot, amikor még nem önkényes politikai döntés függvénye volt, hogy egy külföldi egyetem működhet-e Magyarországon. Ennyi a házi feladat.”

Forrás

blöff

átver

Egy hozzászólás itt: “Tudja mi van Magyarországon? “Európa egyik legliberálisabb szabályozása” – és, hogy miről mondja ezt Palkovics minisztériuma? Olvassa!

 • 2021.01.29 - 20:08
  Közvetlen hivatkozás

  A CEU elűzése nem csak szégyenletes, hanem, annak is közvetlen bizonyítéka, hogy mennyire sötét középkori a kormány és bizony sok “jó” magyar gondolkodása..
  A jósokat, mester-mágusokat és egyéb szörnyedvényeket, hogy, hogy nem űzik el?
  Nemsokára már boszorkányokat is fogunk égetni.. a CEU tankönyveiből rakott máglyán, persze..

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.