Magyarország kitiltva! Oroszország lezárta légterét 36 ország előtt

Hétfőn Oroszország lezárta a légterét 36 ország előtt – jelentette be az orosz légügyi hatóság, a Roszaviacija, válaszul az Európai Unió előző napi döntésére.

A 36 ország között ott vannak az Európai Unió tagállamai, így Magyarország is, továbbá Nagy-Britannia, Albánia és Norvégia is.

A bejelentés és a lista itt található.

Háttér

„Nincs repülés az agresszor repülőgépeknek a szabadság égboltján”

– tweetelte Ingrida Simonyte litván miniszterelnök vasárnap, tükrözve Kaja Kallas észt miniszterelnök nyilatkozatát, aki szerint

„az agresszor állam repülőgépeinek nincs helye a demokratikus égbolton”.

Szombat délutántól az Egyesült Királyság, Lengyelország, Bulgária, Csehország, Románia, Észtország, Lettország, Litvánia és Szlovénia területéről is kitiltották az orosz repülőket és már akkor sejteni lehetett, hogy újabb országokkal bővül majd a lista.

„Az orosz gépek ezentúl nem tudnak majd leszállni, felszállni vagy átrepülni az EU területén”

– mondta vasárnap az Európai Bizottság elnöke. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejelentette, lezárják az Európai Unió egész légterét az orosz repülőgépek előtt – számolt be a Sky News.

A légi korlátozásokon kívül az orosz médiaplatformokat is korlátozzák:

az orosz állami tulajdonban lévő Russia Today és a Szputnyik médiaplatformok, valamint azok leányvállalatai többé nem jelenhetnek meg az unióban.

Forrás

Kapcsolódó

 

Magyarország kitiltva! Oroszország lezárta légterét 36 ország előtt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük