Hihetetlen, de Magyarország kormánya migráció-támogatóvá vált! - meghallották Valóság nagybátyjuk szavát? - Városi Kurír

Sorting by

×

Hihetetlen, de Magyarország kormánya migráció-támogatóvá vált! – meghallották Valóság nagybátyjuk szavát?

Akár még az elmúlt hét végén is elképzelhetetlen volt, hogy Magyarország egyszer majd elkezdi támogatni a migrációt, erre most tessék, már a szerdai kormányülés meghozta ezt a döntést, na nem úgy mint normális országokban, dehogy! Az Orbán-kormány a maga sunyi módján engedett a valóság ösztökélésének.

Hirdetés

Hiánygazdálkodás a munkaerőpiacon – nix migráció

Aki figyelmesen szemléli a munkarőpiac elmúlt tíz évét láthatja, hogy fogyatkozott egyre jobban és jobban a munkaerő, ezen belül is a szakképesítéssel rendelkezők száma. Történt mindez aközben, hogy a kormány “élet‑halál harcot” folytatott a bevándorlás ellen. Orbán Viktor egyik kezével igyekezett min-den á-ron távol tartani minden bevándorlót, akiket ő egységesen csak migránsnak nevezett, a másik kezével viszont egyre szorongatta a hazai munkaerőt. A lehető legerkölcstelenebb feltételeket szabta nekik, gondoljunk csak a legutóbbi megszorítására abban az egészségügyben, ami már a pandémia előtt is erősen leharcolt állapotban volt, nos itt változtatták meg, és nem a dolgozók előnyére a szolgálati jogviszonyt.

Kezdeti szivárgás után áradás

Kezdetben csak a legöntudatosabb dolgozók hagyták itt Orbániát, ám az idő és a megszorítások előrehaladtával az aprócska ér hatalmas zúgó folyóvá duzzadt, és szinte egymásba értek a határon a Magyarországnak búcsút intő szakemberek.

Lehetne még tovább is sorolni a történteket, de minek, elég leülni valamelyik híradó, kivéve királyi, elé és máris dől ránk a szakképzett munkaerő után sóvárgó munkaadók panaszáradata. Így azután nem csoda, hogy a migránskérdést továbbra is zászlaján tartó kormányfő szerdán kénytelen volt beadni a derekát, és természetesen annak beismerése nélkül, hogy eddig csak parasztvakítás folyt, de megnyitott egy csapot a külföldi munkavállalók  előtt. A gazdaság újraindításának hét pontja közül az első így szól ugyanis:

  1. Lehetővé teszi a kormány, hogy nem szomszédos, harmadik országbeli munkavállalók Magyarországra jöjjenek átmeneti időre, munkaerőkölcsönzésen keresztül is. Szigorú feltételrendszer szerint, minősített munkaerőkölcsönzői kört állapít meg a kormány.

Csak, hogy egyértelmű legyen, mindaz, amit eddig és most is hangoztatnak migráció-ügyben, azaz, hogy Magyarországnak nincs szüksége bevándorlókra, nem volt más, mint hamis, demagóg, politikai haszonszerzést célzó blabla, hiszen, lehet -mint látjuk- akármilyen körmönfontan is megfogalmazni,

a valóság az, hogy kellenek a külföldi munkavállalók, vagyis a bevándorlás.

A rend kedvéért legújabb 7 pont (Portfolio)

  1. Az első két intézkedés segíti a szakképzett munkaerő beáramlását az országba, illetve a foglalkoztatás növekedését. Lehetővé teszi a kormány, hogy nem szomszédos, harmadik országbeli munkavállalók Magyarországra jöjjenek átmeneti időre, munkaerőkölcsönzésen keresztül is. Szigorú feltételrendszer szerint, minősített munkaerőkölcsönzői kört állapít meg a kormány.
  2. A jövőben a munkahelyteremtő bértámogatást mindenfajta megkötés és egyéb bürokratikus kötelezettségek nélkül igénybe vegyék a vállalkozások annak érdekében, hogy regisztrált álláskeresőket vehessenek fel. A munkanélküliek gyors alkalmazását segíti ezzel a kormány.
  3. kkv-k egyre több hitellehetőséghez jutnak, ezért egyre több dolguk van a közjegyzőkkel. Annak érdekében, hogy ez ne jelentsen túl nagy terhet, ezért az általuk igényelt hitelek és támogatások közjegyzői munkadíjai a felére csökkennek.
  4. Döntött arról is az operatív törzs, hogy csökkentik a beruházásokhoz kötődő régészeti költségeket. Számos esetben, amikor nagyberuházás érkezett Magyarországra, akkor hónapokat csúsztak ezek a beruházások a régészeti feltárások miatt, és ezek sok pénzbe kerültek, ami miatt rontották Magyarország versenyképességét. Ezek a beruházások költségeit növelték, most ezeket korlátozza a kormány, lecsökkenti a kormány ezeket a költségeket jelentősen.
  5. Az Eximbank olyan kifektetési kedvezményes hitelprogramot indít, amelynek keretében a magyar vállalatok külföldi cégeket vásárolhatnak meg. Az exportáló magyar vállalatok a nemzetközi beszállítóikat, vagy vevőiket, vagy más külföldi vállalatot meg tudnak venni, részesedést tudnak szerezni. Ehhez alacsony kamatozású hiteleket vehetnek fel az Eximtől.
  6. Az Eximbank egy zöldfinanszírozási programot indít, kedvező kamatozású beruházási hitelt fog ez jelenteni azon vállalatok számára, akik a beruházásuk során a környezetvédelmet, a környezettudatosságot és a fentarthatóságot is előtérbe helyezik.
  7. Egy olyan könnyítést is bevezetünk az Eximbanknál, amely olcsóbbá teszi az exportgaranciát.

Kapcsolódó

 

migráció

 

Hirdetés
átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.