Magyarországot évtizedekkel vetheti vissza az EP várható döntése – LMBTQ

A Die Welt német portálon hosszú cikkben elemzi Philipp Fritz, az LMBTQ-ellenes pedofiltörvény kapcsán beállt helyzetet a magyar kormány és az Európai Unió vezető testületei között. Végkövetkeztetése szerint, a ma várható határozat évtizedekkel vetheti vissza hazánkat.

A vita

Az EU Parlament egy olyan állásfoglalásról szavaz csütörtökön, amely ismét elítélheti Magyarország LMBTQ-ellenes törvényét, és új kötelezettségszegési eljárást engedélyezhet. Brüsszelben, de más európai fővárosokban is a politikusok két hete egységesen elítélik az új magyar LMBTQ-ellenes törvényt, amely komoly korlátozásokat ír elő a szexuális kisebbségekkel és azok ábrázolásával kapcsolatban például iskolai könyvekben, vagy filmekben. A kritikusok aggodalma az, hogy a törvény a homoszexuális és a transznemű embereket még inkább a társadalom peremére taszítja  – indul a cikk, majd néhány véleményt idéz a vitából:

Ursula von der Leyen, az EU Bizottságának elnöke „szégyennek” nevezte a törvényt, Angela Merkel a Bundestagban tartott kormányülés során „helytelennek” nevezte, Mark Rutte holland miniszterelnök pedig még Magyarország EU-tagságának létjogosultságát is megkérdőjelezte.

Végül, de nem utolsósorban 16 tagállam közös nyilatkozatban ítélte el a törvényt. Szerdán az EU parlamentje olyan határozatot akart elfogadni, amelyben a magyar kormányt ismét megrovásban részesítik. Ugyanakkor az EP-képviselők a Bizottsághoz fordulnak.

Pedofíliával egyenlő

A magyarországon élő LMBT-emberek körülbelül kétharmada diszkriminációt, egyötöde fizikai erőszakot tapasztal. Csökkenés nem várható, mivel az LMBT-ellenes törvény egyre inkább megbélyegzi őket azért, mert összekeveri a szexuális kisebbségeket érintő témákat a pedofíliával. Önmagában a cím is ezt mutatja:

“2021. évi LXXIX. törvény a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról”

amelyben  több helyen a homoszexualitás, a pornográfia, a szexuális helyváltoztatás és a pedofília kifejezések keverednek újra és újra.

Orbán Viktor  miniszterelnök elutasítja a törvény kritikáját -ír ja a szerző. A június végi brüsszeli EU-csúcstalálkozón még azt is mondta, hogy harcolt a homoszexuális jogokért.

“De a törvény nem erről szól”

– tette hozzá. A magyar tisztviselők mindig a gyermekek és a család jogait támogatják.

A törvény és következményei

Ennek következményeit azonban egy június 27-i eset mutatja. Aznap este két orvost vertek meg Pécsett az utcán. A két férfi korábban csókolózott egy klubban. A támadás következtében az egyikük elvesztette eszméletét, miközben a támadók ütötték a földön fekvő férfiakat. A támadást részletesen leírta a Twitter, és a magyar média is beszámolt róla. Az elmúlt hetekben számos homofób támadást dokumentáltak Magyarországon.

Észszerű feltételezni, hogy az LMBT-ellenes törvény  olyan társadalmi hangulatot teremt, amelyben a potenciális elkövetőket arra ösztönzi, hogy bántalmazzák a szexuális kisebbségek tagjait. Hasonló nyilatkozatot tett Dombos Tamás, a Háttér Társaságból, a legrégebbi magyar civil szervezetből, amely az LMBT emberek jogaiért küzd.

A hosszú távú “fejlődés” csúcspontja

A Háttér Társaságot, valamint az alapítványokat és egyesületeket is érinti az új törvény, amelyeket elméletileg akár bezárhatnának.

“Magyarországot évtizedekre visszavetik ezek a dolgok”

– mondja a szakértő. Szerinte az országot a korábban szocialista országok között az LMBT-jogok tekintetében különösen progresszívnek tekintték. 2007-ben például legalizálták az azonos neműek  bejegyzett polgári élettársi kapcsolatát. Később azonban megváltozott a hangulat. Orbán Viktor 2010 óta kormányzó Fidesze az LMBT-jogokat egy kultúrharc részévé tette.  Kétharmados többségével a kormánykoalíció betiltotta az azonos neműek házasságát, vagy lehetetlenné tette a homoszexuális párok örökbefogadását.

Az új LMBT-ellenes törvény csak a csúcsa  egy évek óta tartó “fejlődésnek”.

Orbánnak nem célja a meleg férfiak szó szerinti megkínzása – magyarázza  a már idézett szakértő, aki meg van győződve arról, hogy a kormányfő ezzel a 2022-es választás előtt egyszerűen csak mozgósítani akarja saját választóit és egyúttal megosztani az ellenzéket.

Forrás: Die Welt

Előzmény

 

lmbtq

3 hozzászólás

 • 2021.07.08 - 10:12
  Közvetlen hivatkozás

  A KDNP-s és hívő fidesznyikoktól kérdezem: az LMBTQ-k nem Isten teremtményei? Nekik nincs joguk szabadon élni és szeretni? Milyen jogon fosztják meg őket az életterüktől, attól, hogy gyermeket neveljenek. Orbán nem azt mondta tegnap, hogy az EU-nak nincs joga beleszólni a magyarok életébe? És neki? Neki van?
  Hetero vagyok, és ismertem néhány homoszexuális embert, mind kedvesek, tehetségesek, érzékenyek voltak. Felháborít, amit velük művelnek.

  Válasz
  • 2021.07.08 - 16:25
   Közvetlen hivatkozás

   A fidesz 12. éve tartó garázdálkodását egyébként is nehéz lesz kihevernie az országnak, de az ilyen idióta, átgondolatlan törvények a hab a tortán. Remélni tudjuk csak, hogy a külföldi emberek nem általánosítanak, és nem mosnak össze mindenkit a fidesszel, mint ahogy a fidesz összemosta a pedofilokat a melegekkel. Voltak meleg kollégáim, és nyugodtan mondhatom, hogy a világ legjobb arcai. A gyerekeim születése előtt én is “fújtam” a melegekre, de aztán belegondoltam, mi lenne, ha valamelyik meleg lenne. Arra jutottam, hogy nem történne semmi. Én elfogadnám, hogy ő(k) boldogok legyenek, mást nem is tehetnék, különben elveszíteném őket. Még egy ennyire sötét, és korlátolt kormány nincs az EU-ban, de lehet, hogy a világon se. Mellesleg orbán fiáról is rebesgetik, hogy meleg. De nem is ezzel van baj, hanem az apjával

   Válasz
 • 2021.07.09 - 14:26
  Közvetlen hivatkozás

  MAGYARORSZÁGOT SEM EGYKORON, SEM MOSTANSÁG…- HOLMI GÉN-SELEJT MEGMONDÓ-ÁLLAMOK GYÜLEVÉSZE s SZENVEDÉST HOZÓ GYARMATTARTÓ DEVIÁNS ÖRÖKÖSEIK NEM TUDJÁK ELTÁNTORÍTANI EURÓPA KÖZEPÉRŐL; – és NÉPÉT KITÉRÍTENI a JÓISTENBE VETETT HITÉBŐL!!!
  VISZONT IGENIS HALÁLVESZÉLYES MÁR a BUZI-PEDOFILOK INVÁZIÓJA VILÁGSZERTE!!!

  …INNENTŐL FOGVA MÁR a FIDESZNYIKEK SEM MOSDATHATJÁK HÍRHEDT KALETA NAGYON GÁBORAIKAT és/vagy MÁS ABERRÁLT VÉGLÉNYEIKET!!!
  We convert your children” (“Átváltoztatjuk a gyermekedet”) című daluk (amely a YouTube-on “Üzenet a meleg közösségtől” címmel elérhető) a következő strófával indul:
  You think that we’ll corrupt your kids if our agenda goes unchecked / Funny – just this once, you’re correct / We’ll convert your children / Happens bit by bit / Quietly and subtly and you will barely notice it.
  Magyarul: Azt hiszed, megrontjuk (erkölcstelenné tesszük, lezüllesztjük) a gyermeked, ha szabadon cselekedhetünk / Elismerem – ezúttal igazad van / Átváltoztatjuk a gyermekedet / Csöndben és finoman, és aligha veszed majd észre.
  https://www.youtube.com/watch?v=FsNUvzKpi7g&t=5s
  A videóra a The American Conservative című hírportál hívta fel a figyelmet.
  A cikk szerzője, Rod Dreher nyilvánvalónak tartja, hogy a zeneszámot a San Franciscó-i buzeránsok egy hangos kisebbsége írta és tette közzé, hogy aztán – belátva, hogy ezzel csak a velük szemben köztudomású sztereotípiák közül is a legrosszabbat erősítik – és el is távolítják azt az online felületekről.

  Dreher kitér arra is, hogy az “átváltoztatással” a szerzők a gyermekek gondolkodásának átváltoztatását akarják elérni, hogy gyermekeink “toleránsak és méltányosak” legyenek.
  Ettől függetlenül – és ezt maga Dreher is így véli – a videó puszta léte is igazolja, hogy a magyar jogalkotó miért lépett jót, amikor eltávolította az LMBT-propagandát és agresszív fenevadjait, aktivistáit a gyermekek közeléből!!!

  A videó a “Pride-hónap” “tiszteletére” készült, felhívva a figyelmet arra, hogy bár az LMBT-lobbi jelentős előrehaladást könyvelhet el magának, még van hová fejlődni.
  (Mandiner nyomán)
  Ugyanakkor rájöttek a magamutogató gén-hordalékok, mekkora hibát követtek el és mindenhonnan töröltetni próbálják bizonyítóerejű videójukat, de nem fog menni…
  ÉSZBE-VÉSNI KÖTELEZŐ!!!
  “Ez az a teológia, amellyel a bűnözők meg akarják nyerni ifjúságunkat.
  Azt, hogy megfontoltan az ifjúság felé fordulnak, nemcsak bűnös cselekedeteik bizonyítják, hanem a bűnös szándékuk is.
  Ez a szándék a népközösség megsemmisítésére irányul.
  Egy homoszexuális tanító megronthat egy egész iskolát. Egy homoszexuális „ifjúsági szervezet vezére” megronthat egy egész, benne bízó nemzedéket. Egy homoszexuális „barátságos fickó, aki csupán szereti a fiatalembereket”, megronthatja egy egész megye ifjúságát.
  Ezek az emberek az állam ellen bűnöznek, és ilyenekként kell kezelni őket. Ők bűnözők, az állam ellenségei, mert éppen annyira cselekednek céltudatosan, mint vonzalmuk alapján. Állandóan hozzájuk hasonlók veszik körül őket, mihelyt vezető állásba kerülnek és a tőlük függő alárendeltek elöljáróivá válnak. Azután államot építenek az államban: egy titkos államot, amelynek érdekei ellenkeznek a nép érdekeivel, és amely ennélfogva az állam iránt ellenséges szervezetet alkot. Így a kör bezárul.
  Ők nem „szegény, beteg emberek”, akiket „kezelni” kell, hanem az állam ellenségei, akiket ártalmatlanná kell tenni!”
  (Forrás: harcunk.info, fordítás: Tudós-Takács János)
  https://www.youtube.com/watch?v=cgmvWm4cBSM&t=8s

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük