Magyarország nem egyenlő Orbán Viktor miniszterelnökkel 0 300

Európa egyre erősebb és egyre egységesebb lesz, nem lehet megállítani ezt a folyamatot – jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti (EP-) listájának vezetője a párt keddi székesfehérvári fórumán.

Vannak európai magyarok is

Dobrev Klára nagy veszélynek nevezte, hogy a magyarok ebből az egységesebbé válásból kimaradhatnak. Szerinte az európai parlamenti választáson azt kell megmutatni, hogy Magyarország nem egyenlő Orbán Viktor miniszterelnökkel, itt vannak „európai magyarok”, akikről nem feledkezhetnek meg.

„Persze Orbánt nekünk kell választáson legyőznünk, de segítséget ehhez kaphatunk Európától, ezért kellenek erős európai parlamenti képviselők, hogy ezt a segítséget megkapjuk” – mondta a DK EP-listavezetője.

Dobrev Klára a DK programjából kiemelte az európai „egészségügyi minimumot”, a kivándorlást továbbá egységes európai minimálbérrel állítaná meg, és az európai minimálnyugdíj, illetve családi pótlék bevezetéséről is beszélt. Hozzátette: ha az európai nemzetek összefogva, 500 millió emberrel a hátuk mögött ülnének le tárgyalni, rá tudnák bírni a nagy multicégeket arra, hogy tisztességes adót fizessenek.


A szociális Európa világa

Az ellenzéki listavezető szerint Brüsszelnek és az Európai Uniónak nincs hatásköre arra, hogy az országát elszegényítő miniszterelnök ellen fellépjen, azért van szükség az Európai Egyesült Államokra, hogy fel tudjanak lépni ellene.

A fórumon felszólalt Molnár Csaba, a DK európai parlamenti képviselője is, aki az Európai Egyesült Államok tervét a szociális Európa világának nevezte. A DK EP-képviselőjelöltje, Rónai Sándor pedig úgy fogalmazott: Orbán Viktor évek óta démonjaival riogat bennünket, „hol bankokkal, hol bürokratákkal, hol migránsokkal, miközben ezek egész egyszerűen nem léteznek”.


(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Dobrev Klára: vagy európai kormányunk lesz, vagy elfelejthetjük az összes EU-s pénzt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn És lőn, megszületett a Minden Idők Legbénább Kormánykamuja (rövidítve: MILK), ami olyan ciki, …

ujhelyi

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Piros lapot kell mutatni Orbán rendszerének – buzdított szavazásra Ujhelyi István, az MSZP-Párbeszéd …

ep-valasztas

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Mondá az úr! Menj és harcolj. A szép szájával mondá, meg az ő …

valasztasi-csalas

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Öt évvel ezelőtt 30 százalék alatt maradt a végső részvételi arány, ezt biztosan …

Pin It on Pinterest