Szétverte Magyarországot a vihar

Mindig újra és újra meglepődünk, mennyire nincs felkészülve az ország egy-egy váratlan viharra, felhőszakadásra. lássuk mit történt csütörtök délután!

Kisebb káosz

Késnek a vonatok a Budapest–Miskolc és a Budapest–Szolnok–Békéscsaba vonalon. A Keleti pályaudvarról az időjárás okozta forgalmi akadályok miatt jelenleg a Budapest–Hatvan–Miskolc vonal felé közvetlen vonattal nem lehet utazni. A Keleti pályaudvarról Rákosig a szolnoki, vagy békéscsabai vonatokkal utazhatnak. Rákostól Pécelig vonatpótló busszal lehet utazni. Pécel állomástól az Agria InterRégió vonatokat vehetik igénybe. Hatvanban átszállhatnak a Füzesabony, Miskolc, Szerencs, Tokaj, Nyíregyháza, Debrecen, Szolnok, Budapest-Nyugati pályaudvar felé közlekedő Tokaj vonatokra. Hatvanból utazhatnak tovább a Hernád-Zemplén InterCity vonatokkal Mezőkövesd, Miskolc, Szikszó, Forró-Encs, Hidasnémet, Kassa, illetve Szerencs, Sárospatak, Sátoraljaújhely felé – olvasható a Mávinform Facebook-oldalán. A vihar miatt a Budapest–Hatvan–Miskolc, illetve Eger, valamint a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon akár 60 perces késésekkel, rövidebb útvonalon közlekedő járatokkal és vonatok kimaradásával kell számolni.

Dőltek a fák

Az időjárás miatt a felsővezeték sérült meg, Kisdi Máté, az Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azonban azt is közölte, hogy a vihar fákat is kidöntött a fővárosban. Budapesten a II. kerületi Kandó Kálmán utcában, a XI. kerületi Sasadi úton és a Nándorfejérvári úton, valamint a X. kerületi Óhegy utcában döntött ki fákat vagy szakított le ágakat a szél. A VIII. kerületi Baross utcában egy ház több kéménye dőlt le. A fővárosi hivatásos tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán – mondta a szóvivő az az MTI írása szerint.

Főváros

Budapesten a vihar miatt a 2M villamos a Keleti pályaudvar helyett a Blaha Lujza térig közlekedik, a 24-es villamos nem jár az Orczy tér és a Keleti pályaudvar között. Nem közlekedik a 3-as villamos az Élessarok és az Ecseri út között. A 28A villamos a Sörgyár és az Új köztemető (Kozma utca) között nem közlekedik, illetve a Libegő sem üzemel – számolt be a helyzetről a BKK.

(A helyzet folyamatosan változik)

(Blikk)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Mi időben szóltunk!

Friss!