Magyarországon is kapható a Pride – kollekció

Június világszerte a Pride hónapja, ami amellett, hogy üde színfoltja a mindennapok szürkeségének, fontos üzenetet is hordoz. Nem véletlen, hogy egyre több nemzetközi brand fontosnak tartja, hogy megmutassa az LMBTQ-közösség iránt érzett nyitottságát, ezzel ösztönözve mindenkit az elfogadásra és a békés együttélésre.

H&M, Disney, Adidas

Alig pár nappal azután, hogy a Disney és az Adidas is előállt idei Pride kollekciójával, a svéd H&M is előrukkolt a szabad szerelemet, sokszínűséget, kreativitást és elfogadást támogató kollekciójával – méghozzá a márka történetében először. A kampány május 31-én csütörtökökön indult, egy nappal a világszerte ünnepelt Pride Month, azaz LMBTQ-büszkeség hónap előtt – tudatja a phenomenon.hu.

Jótékonyság

A Pride Out Loud kollekcióból befolyt bevétel 10%-át a H&M az ENSZ Free & Equal kampányának támogatására adományozza, amelynek célja, hogy egy olyan világot teremtsen, ahol senkinek nem kell a szexuális orientációja vagy a nemi identitása miatt félnie.

“A H&M-nél hisszük, hogy mindenkinek joga van azt szeretni akit, akar – mondta Andreas Löwenstam, a H&M férfirészlegének vezető designere. – Reméljük, hogy az emberek szívesen viselik majd a kollekciót, hogy a Pride-ot és az egyenlő szerelembe vetett hitüket ünnepeljék.”

A H&M Pride-kollekciója már kapható a budapesti Váci1-es és a Westendben lévő H&M üzletben, valamint online.

“A leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális embereknek is ugyanolyan joga van ahhoz, hogy az erőszaktól és a diszkriminációtól védve legyenek, mint mindenki másnak

– mondta Peggy Hicks, az ENSZ emberi jogi irodájának tematikus munkájáért felelős igazgatója.

“A támogatás, amit a H&M-től kapunk segít abban, hogy a “Free & Equal” kampányunkon még több aktivistával és a téma élharcosaival dolgozzunk együtt, hogy még szélesebb körben terjesszük az egyenlőségi üzeneteket és mind az emberek hozzáállásában, mind a törvények szempontjából pozitív változást idézzünk elő.”

Forrás: phenomenon.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük