"Magyarországon jelenleg 800-900 ezer beoltott van - ők azok, akiknél a második oltás utáni védettség kialakulásához szükséges idő is eltelt" - Városi Kurír

Sorting by

×

“Magyarországon jelenleg 800-900 ezer beoltott van – ők azok, akiknél a második oltás utáni védettség kialakulásához szükséges idő is eltelt”

Orbán Viktor kedd délután jelentette: megvan a saját maga által kiadott irányszám, vagyis 2,5 millió magyar kapott oltást, tehát nyit az ország.

Hirdetés

Orbán úr, mennyi az annyi?

Magyarország lehet, Magyarország lesz az az ország, ahol a leggyorsabban jut vakcina mindenkinek

– közölte Orbán Viktor, azzal zárva a bejelentését, hogy

„nekünk minden élet számít”.

Ehhez képest…..

Ahogy azt már megírtuk, ugyan az Orbán-kommunikáció Húsvét előtt bejelentette, hogy a nyúl meghozza a két és fél milliomodik hazánkfiát is, aki megkapja a Magyarországon fellelhető vakcinakínálat valamelyikét.

Azt azonban egyik megszólaló sem köti az orrunkra, -és amiről nem beszélnek, az kérdést vet fel-  hogy ebben duplán vannak benne a mindkét szurit magukban tudók, vagy -ahogy az logikus lenne- Ők egy beoltottnak számítanak.

Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége elnöke  közösségi oldalán sokkal egyértelműbben fogalmaz:

“Nyitás 2,5 millió beoltottnál? Tehát júniusban

A mindentudó miniszterelnök – saját tanácsadóival is szembemenve – hetek óta azt az álláspontot képviseli, hogy 2,5 millió beoltottnál lehet elkezdeni fokozatosan nyitni.

Ennek a kijelentésnek nincs tudományos megalapozottsága – de még rosszabb, hogy Orbán Viktor már saját magának sem hisz: máris belevág a nyitásba, miközben Magyarországon távolról sincs 2,5 millió beoltott.

Magyarországon jelenleg 800-900 ezer beoltott van

Idehaza kétfázisú vakcinákkal oltanak, a védettség a második oltás beadása után kb. 10 (de van olyan oltás, amelyiknél 40) nappal alakul ki.

A második adagot eddig 980 ezren kapták meg, olyan ember viszont legfeljebb 800-900 ezer van, akinél már a védettség kialakulásához szükséges idő is eltelt. Ők a beoltottak – a többieknél épp csak elkezdődött az oltási folyamat. 2,5 millió ember beoltásánál valamikor június elején fogunk talán tartani, ha minden jól megy.

Vagyis amit a miniszterelnök művel,

az egyrészt tudatos ferdítés, másrészt emberkísérlet, a járvány negyedik hullámának tervezett vagy vétkesen gondatlan elindítása. Ebből ugyanis új járványhullám lesz, mint mindenütt, ahol idő előtt kezdtek hozzá a nyitáshoz.”

 

olt

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

 • 2021.04.07 - 09:21
  Közvetlen hivatkozás

  Szerintem… ez a Parragh e…b…g. Gondolt arra ő vagy a Vezér, hogy a kb. 900ezer úgynevezett védettséggel rendelkező ember a legidősebbek és az egészségügyisek közül került ki, minthogy őket oltották először, náluk biztos/?/ a védettség. Arra már vannak bizonyítékok, hogy a Pfizer minimum 6 hónapra védettséget ad, és valószínűleg a Moderna is, meg talán az Astra Z., de a keleti vakcináknál nincs. A félmillió kínai oltásos, akik megkapták a 2. dózist, egyelőre még nem védettek. Az még 2-3 hét.Ha… Aztán meg a Pfizernél és Modernánál már az első után két héttel kialakulhat akkora védettség, mint az Astránál a 2. dózis után. No már most, akik az Astrát kapták, de 12 hét után kapják meg a 2. dózist, valamikor júliusban lesznek védettek. Az ég szerelmére, urak, urak, számoljanak már egy kicsit! Azt sem értem, hogy miért lehet az öregeket oltani most az Astrával, miután néhány fiatalnál trombózist, stb. okozott. Miért gondolják, hogy az öregek jobban bírják majd, mi ebben a logika? És mi volt a logika abban, hogy amikor nincsenek eredmények a kínai hatékonyságáról az öregeknél, nálunk az öreg, krónikusokat oltották vele? Most meg azt olvasom, hogy egyeseknél 3.-ra is szükség lehet. És azt hogyan állapítják meg, kinél van ellenanyag?
  Egyáltalán miért nem tesztelnek, naponta legalább 50-60 ezer embert, hogy kiszűrjék a fertőzötteket? Hogy lehet így nyitni? Nem értem, nem értem…
  Szerintem az egész mögött az van, hogy az urak nem akarnak “adni”, /milyen anyagi segítséget adtak eddig? Önkormányzatoktól elvont pénzből a saját brancsnak, főleg, /kiké a szállodák?/, hitelmoratórium, a bankok rovására, de azt a hitelt majd meg kell fizetni a felvevőknek, stb. és nézzék már meg az orbánhívők, hogy mire fordították a pénzeket, tessék a neten megkeresni a Magyar Közlönyöket! Vérlázító! Most meg kínai egyetem, hitelből, ami többe kerül, mint a 2019-es éves felsőoktatásra fordított összeg? Hé, ébresztő, emberek!
  Szóval, vissza az előzőre: van nem egészen 1 millió védett, akik nagy része az eü.-ben dolgozik, vagy idősotthonokban lakik. Na, ezekkel nem lehet újraindítani a gazdaságot.

  Válasz
  • 2021.04.07 - 10:28
   Közvetlen hivatkozás

   Ez egy elmebeteg kormány intézkedés, illetve orbáné, mert ne legyen senki annyira naiv, hogy orbánon kívül beleszólhat bárki is valamibe. Azt olvasni, hogy mindössze 800-900 ezer a beoltottak száma. A többiek az első oltást kapták, amivel még nem váltak védetté. Ahelyett, hogy orbán igazi segítséget adjon az embereknek, vállalkozásoknak, mondjuk, mint a nagyok Európa többi országában, ehhez óriási eu-s pénzt kapott, ő inkább nyit, és ezzel egy országot sodor veszélybe. Ha csak a saját bőrét vinné a vásárra, az a kutyát nem érdekli, de orbán fejében óriási a baj. Ő valami párhuzamos dimenzióban leledzik, nem ezen a földön él. Remélem, megbűnhődik azért a sok aljas dologért, amit az ország ellen elkövetett. Ha ez a nyitás rosszul sül el, a minimum, hogy lemond.
   Én másfél hete kaptam meg az első oltást, kB 3hét múlva esedékes a második. Ehhez képest ma megkaptam a plasztikkártyát, amivel akár utazhatok is. Ez egy káoszkormány, ilyenek a dolgaink is

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.