Magyarországon kért menedékjogot Nikola Gruevszki …. – az egyiknek sikerül, a másiknak nem

Budapesten van, és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök – jelentette be maga a politikus Facebook-oldalán.

Óvunk és védünk….

Hétfő este közölték macedón hírforrások, hogy elfogatóparancsot adtak ki a volt miniszterelnök ellen, mert nem jelent meg a börtönben, hogy megkezdje kétéves büntetésének a letöltését.

A Mercedes megvásárlására 2015-ben derült fény, amikor az akkor még ellenzéki – azóta kormányfővé választott – szociáldemokrata Zoran Zaev nyilvánosságra hozta Gruevszkinek és a kormány több magas rangú tisztségviselőjének illegálisan lehallgatott telefonbeszélgetéseit. Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia kormányfője, és bizalmas kapcsolatot alakított ki ezidő alatt Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel is, akivel Arthur Finkelstein személyében közös tanácsadójuk is volt.

Gruevszki üzenetében azt írja:

az elmúlt napokban több halálos fenyegetést kapott, de soha nem adja fel.

Nikola Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke, ahol viszont a héten elfogatóparancsot adtak ki ellene,

mert nem kezdte meg kétéves börtönbüntetése letöltését, amelyet hivatali visszaélés miatt szabtak ki rá.

Népszavazás Macedóniában az ország nevéről és jövőjéről

A korrupció miatt elítélt Nikola Gruevszki Orbán Viktor szövetségese volt, tőle származik a Stop Soros-kampány is. Ő hirdette meg elsőként a Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek kipaterolását az országból.

Orbán Viktor személyesen is kampányolt pártja mellett tavaly ősszel. Akkor arról beszélt Orbán Ohridban, hogy azért áll ki Gruevszki mellett, mert neki is a nemzet az első, és a nem kér a migránsokból, de ez sem segített, a macedón jobboldal nagyon kikapott.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük