Magyarországon létrejött a trón és az oltár szövetsége

Korábban már írtunk arról, hogy Magyarországon létrejött a trón és az oltár szövetsége. Nemrégen, Kis-Rigó László, a Szeged-Csanád Egyházmegye püspöke interjút adott a Magyar Hang című hetilapnak. Az interjút a megyéspüspök sajtófőnökén keresztül letiltotta.

A lap a beszélgetést – a jogszabályoknak megfelelően – az elhangzottakhoz hű formában közölte. A püspök által mondottak megerősítik, nem tévedtünk amikor az egyházi vezetők és a Fidesz között meglevő összefonódásról beszéltünk. Néhány részlet, amely alátámasztja az általunk vélelmezett kapcsolatot.

Kiss-Rigó elmondta:

“Nem álltam a Fidesz mellé. Felvetődött a kérdés, hogy mely politikai erő áll ki leginkább a keresztény értékek mellett. Ez egyértelműen a Fidesz volt akkor és azóta is. Az egyház vezetőinek ugyanúgy kötelességük erről beszélni, mint ahogy minden jóérzésű embernek.”

Nem tudjuk, milyen értékekre gondol pontosan a püspök úr. Nem gondoljuk, hogy a Ne lopj” vagy netán a gyengék, elesettek támogatását megfogalmazó tanítást tartaná mintának a társadalom számára. Hogyan tudhat azonosulni Krisztus egyházának egyik hazai vezetője az orbáni gyűlöletkampánnyal, az alapvető emberi jogok sárba tiprásával?

orban-kis-rigo
fotó: MTI

De folytassuk.

Arra kérdésre, hogy Orbán a barátja -e, igen “szerényen” válaszolt:

“Ezt kérdezze meg a miniszterelnök úrtól. Én nem vagyok arra méltó, hogy nyilatkozzak híres, általam tisztelt emberekről, hogy ők minek tekintenek engem. Szinte mindenben egyetértünk, és erkölcsileg megtisztelő számomra, hogy ilyen embert támogathatok.”

Világos beszéd, egyértelműen letette Kiss-Rigó püspök a voksát a jelenlegi kormányfő mellett.

A püspök úgy véli, hogy

“Valóban sok félelmet keltettek egyesek a kampány során, de értelmes ember nem ijed meg ilyesmitől.”

Majd hozzátette:

“Tudjuk, hogy milyen mélyre süllyedtek egyes ellenzéki pártok a témában.” Mielőtt bárki elfogultsággal vádolhatná az egyházi vezetőt gyorsan hozzátette, arra a kérdésre, hogy a kormány részéről ilyesmit nem-e lát: ” Olyan mélységben nem, az biztos.”

Mint egykor a középkorban,

a XXI. századi egyházi magyar katolikus egyházi vezető szerint:

“Hívő ember számára az igazi jövőkép a végső pálya. Az a pálya, ahol már mindenki be van válogatva a csapatba, ahol a játék a legfőbb öröm, és nincs sem piros, sem sárga lap.”

Kiss-Rigó ezzel – úgy vélem – a Fidesz földi hatalmának a jogosságát alapozza meg.

Tűrjék a hívők a párt urainak a gazdagodását, majd a túlvilágon már megszűnnek a különbségek. Innen már csak egy lépés a búcsúcédulák árusításának bevezetése, Rogán Tóni felügyeletével.

kis-rigo-foci
fotó: MTI

Talán a fentiek tükrében – amely csak egy kis összeállítás a püspök által elmondottakból – megérthetjük, miért gyakori látogatója Kiss-Rigó a felcsúti stadion VIP páholyának.

Kiss-Rigó László letiltott interjúja a “bevett gyakorlatnak és a jogszabályoknak is megfelelve”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük