Sorting by

×

Kórházigazgató: “olyan Magyarország történetében nem volt, hogy a krematóriumokat arra kérték, hogy három műszakban dolgozzanak”

Kevesen regisztráltak a tömeges oltásra Székesfehérváron, Bucsi László főigazgató ezért úgy döntött, hogy konkrétumokat árul el a járványhelyzetről. A fehérvári kórházban 100-ból 84 gépi lélegeztetett meghal, van, ahol ennél is többen. A krematóriumok 0-24-ben dolgoznak.

7100 vakcinát kapott a székesfehérvári kórház szombaton, az oltásra regisztráltak száma azonban nem éri el a 3000-et sem

– mondta el Bucsi László egy hétfő délelőtti sajtótájékoztatón a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója szerint jó hír is van:

hosszú idő után végre szignifikánsan csökken a sürgősségire érkező covidos betegek száma

– számol be az fmc.hu portál.

Bucsi László a minisztérium kérése ellenére konkrétumokkal is szolgált

a Fejér megyei koronavírus-helyzetről, mert úgy látja, hogy az

„emberek nagy része még mindig nem tudja, hogy mi van”.

Ezek szerint múlt hét óta már Fejér a legfertőzöttebb megye a Dunántúlon, az országban pedig csak Borsod-Abaúj-Zemplénben rosszabb a helyzet.

A fehérvári kórházban 125 intenzív ágyat jelöltek ki a koronavírusos betegek ellátására. Két és fél héttel ezelőtt majdnem ez is kevésnek bizonyult, mert már csak kettő maradt szabadon.

Hozzátette:

most úgy tűnik, hogy elég lehet ez a kapacitás, mivel csökkenni kezdett a betegek száma.

A kórház korábban két hűtőkonténert bérelt, mert már nem fértek el a holttestek az intézményben.

Annyian haltak meg azonban, hogy két héttel ezelőtt ezek is megteltek. A belügyminiszter azt kérte az egyházaktól, hogy szombaton és vasárnap is legyenek temetések.

Olyan Magyarország történetében nem volt még, hogy a krematóriumokat arra kérték, hogy három műszakban dolgozzanak

– folytatta Bucsi László.

Fehérváron a lélegezetőgépre kapcsolt betegek 84 százaléka meghal, de vannak olyan intézmények is az országban, ahol ez az arány a 90-95 százalékot is eléri.

A kórház vezetője szerint láthatóan egyre súlyosabbak a járvány hullámai, úgy fogalmazott, hogy

„a negyedik (hullám) elviszi a fél országot”, ha lesz.

Hangsúlyozta: a helyzet egyetlen megoldása az oltás

„Mindegy, hogy milyen vakcina. Segít a vakcina

– nyomatékosította.

Csak január óta 1 milliárd forintba kerültek a fehérvári kórháznak az intenzív osztályon ápolt Covid-betegek. Ez az osztály békeidőben, világjárvány nélkül nagyjából 400 millió forintot emészt fel

– évente. Bucsi László a felszólalás végén megköszönte az önkormányzat anyagi támogatását. A főigazgató oltásra buzdító teljes beszédét itt lehet megnézni:

 

krematórium

átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.