Ha jártában-keltében suhogós edzőruhában – a makkos cipő nem követelmény, lehet bakancs is – hosszú, fehér szakállas futkározókkal találkozik, ne lepődjön meg, lehet, hogy már a Hun Harcos Mikulás Sprintre edzenek.

Íme egy újabb Orbán-hungarikum (orbarikum), amiben az élen járunk!

“Idén decemberben egy jótékonysági program keretein belül az egyetemisták, főiskolások és középiskolások számára adódik esély, hogy megmérettessék magukat az ország egyik legismertebb hagyományőrző versenyén, a Hun Harcos kiemelt, jótékonysági Mikulás Sprintjén!”

-ajánlja a Testnevelési Egyetem honlapján az eseményt. Hogy mi köze a jó öreg Joulupukkinak – Télapó, kinek, mi – a hun magyarsághoz, ami folyvást harcos, arra nem ad magyarázatot az épp testben épp (?) lelket hirdető iskola portálja. Szent Miklós püspök alakja sokféle formában felbukkan a világban, vagy legalábbis egy hozzá hasonló jóságos, idős emberé, de olyan jelzőt, hogy “hun”, meg “harcos”, még biztosan nem kapott.

- Hirdetés -

FONTOS! Létszámlimitet határozunk meg, csak az első 50 csapatnevezést tudjuk elfogadni a versenyre!

Meg aztán hiába keresünk, nem találunk hátrafelé nyilazó Mikulást. Akinek esetleg sikerül, kérjük, küldje el szerkesztőségünkbe.

Akit mégis magával ragadott volna hátrafelé nyilazás, annak álljon itt pár információ:

“Fuss, küzdj, mássz, mint egy igazi Hun Harcos, a győzelemért – csapatban!

  • A szabadtéren megrendezett verseny 15 db Hun Harcos-akadályt állít a versenyzők elé 400 méteren. Az akadálypálya az ősmagyarok szokásait felelevenítő akadályokkal bővül (íjazás, dárdahajítás, stb.).
  • A versenyre 4 fős csapatok jelentkezését várják, a futamoknál a versenyzők egyéni ideje számít a csapatidőbe, amelynek összege adja a csapat eredményét.
  • Helyszín: Angyalföldi Sportközpont, 1139 Budapest, Rozsnyay u. 4. A Sportközpont adott helyet a korábban (2019. március) profi versenyzők, szakmai partnerek és kiállítók részvételével, nagy sikerrel megrendezett kétnapos I. Nemzeti Akadályfutó és Cross Tréning Fesztiválnak. A verseny kültéri, de a helyszínen lehetőség van beltéri, fűtött helységben átöltözésre, mosdóhasználatra, illetve az Angyalföldi Sportközpont területén belül melegedő igénybevételére. Étkezésre a sportközpont büféjében nyílik lehetőség.”

.. és már terjed….

Hun Harcos – Akadályfutás Magyar Módra néven Kárpátokban is felütötte fejét az orbanikum,

“Hunok! Az év utolsó és hirtelen jött versenye nem máshol mint a Kárpátokban lesz Fülöpfalván a siközpontban ! Gyere és versenyezz a festői szépségű hegyek között és győzd le azokat a magasságokat, amit talán elődeink is a hon visszafoglalásakor tettek”

-írják, majd

HUJ-HUJ-HAJRÁ!

felkiáltással zárják felhívásukat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét