Majdnem nyári hétvége, mégis, maradj otthon!

Pénteken a hűvös hajnalt követően alapvetően napos és kellemes, melegedő időben lesz részünk, de délután változó vastagságú fátyolfelhőzet szűri időnként és helyenként a napsugarakat.

Esőre ne készülj!

A légmozgás DNY-ira fordul és gyenge marad. Északon, északkeleten ígérkezik hűvösebbnek a délután, míg délnyugaton lesz a legmelegebb az országon belül.

Az éjszakai órákban vastagszik felettünk a felhőzet, de csapadék nem hullik.

Szombaton felhősebb időjárás várható. Napsütésre délelőtt elsősorban a déli- és keleti-, míg délután az északkeleti-, északi országrészben van esély.

Gyenge, délies légmozgás mellett enyhe, kissé fülledt idő valószínű. A délután folyamán, elszórtan, főként az ország északi felén kis körzeteket érintő zápor, esetleg zivatargóc is kialakulhat.

Éjjel változó, szakadozott, csökkenő felhőzet lesz jellemző. Jelentős csapadék sehol sem várható, északkeleten lehet még egy-egy zápor. Gyenge D-ies szél fúj.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

péntek reggel +1 – +7,

péntek délután délnyugaton +24, északkeleten +18,

szombat reggel +6 – +10 fok körül alakul.

Majdnem nyár

Vasárnap sok napsütés, tovább emelkedő hőmérséklet, de keleten és északon elvétve gyenge záporeső valószínű.

Hétfőn igazi nyári időre van kilátás, országszerte 25 fok köré, sok helyen a fölé emelkedő hőmérséklettel. Mindemellett sok napsütésben bízhatunk. Megerősödik a délnyugati szél.

– Kedden erős hidegfront, borongós idő, és viharossá fokozódó északnyugati szél, helyeként eső a legvalószínűbb. A Dunántúlon már erősen lehűl a levegő, ott néhol a +10 fokot sem éri el a maximum érték, a Tiszántúlon még magas marad a hőmérséklet.

Szerdára legyengül a légmozgás, de kifejezetten hűvös időben lehet részünk, északnyugat felől vékonyodó, csökkenő felhőzettel. Számottevő eső már nem valószínű.

Csütörtöktől gyors melegedés ígérkezik.

Forrás

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest