Majdnem ölt a jeges Tisza

Három  férfi motoros csónakban horgászott a Tiszán, amikor egyikük felállt és a viharos időben a csónak megbillent, majd felborult, a férfiak a jeges vízbe zuhantak.

Alig volt már bennük élet

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kiskörei Vízirendészeti Rendőrőrsének körzeti megbízottja  szerda délután Tiszaszőlősön, az Aranyosi kikötőben éppen a szolgálati a hajókat téliesítette, amikor a kikötőmester riasztotta, hogy horgászok borultak a Tiszába.

Csajbók Ferenc rendőr zászlós azonnal beüzemelte az egyik motorcsónakot és a két kikötőmesterrel a hang irányába indult. Körülbelül 600 méter után a folyóban két bajba jutott férfit találtak, akik egy felborult csónakba kapaszkodtak. A horgászok láthatóan nagyon rossz állapotban voltak, egyikük mozogni és kommunikálni sem tudott már. Egy harmadik társuk ezalatt sikeresen kiúszott a partra, de félig elmerülve és teljesen kimerülve feküdt a vízben. A rendőr és segítői a két férfit a közel 5 fokos folyóból a szolgálati hajóba beemelték, míg a parton fekvő társukat egy horgász mentette csónakjával.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük