Majdnem százmillióból készülő focis dokumentumfilm szakértője lesz Orbán kedvenc sportújságírója - Városi Kurír

Sorting by

×

Majdnem százmillióból készülő focis dokumentumfilm szakértője lesz Orbán kedvenc sportújságírója

A Nemzeti Filmintézet 96,1 millió forintos gyártási támogatásával forog júliustól a Bölöni László – Egy legenda története című dokumentumfilm.

Hirdetés

Bölöni László – Egy legenda története

A film minden idők egyik legsikeresebb magyar labdarúgója és Románia egyik legnagyobb sportcsillaga, Bölöni László még sehol sem publikált önéletrajzának felhasználásával készül – szerepel a Filmintézet közleményében.

A film a labdarúgás univerzális nyelve segítségével egy mindenhol érthető európai történet mesél el, miközben egy összetett közép-európai sorsot is bemutat.

A film Kollarik Tamás ötlete, Szabó Attila rendező és Kollarik Tamás forgatókönyve alapján készül Szöllősi György szakértővel együttműködésben, producere Novák Tamás.

Hirdetés

Szöllősi Orbán kedvenc újságának, a Nemzeti Sportnak a főszerkesztője, korábban a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója volt, évek óta Felcsúton él. Ő egy személyben a tulajdonosa a januárban indult Sportrádiónak, aminek frekvenciáját a már-már megszokott NER-es stílusban szerezte meg.

A film igazi csemege lesz, a közlemény szerint a “mese valósággá válik” majd a filmben: a nehéz sorsú székely fiú a román kirakatcsapat, a Steaua Bukarest és a román válogatott csapatkapitánya, majd szövetségi kapitánya lesz.

Az alkotók bemutatják Bölöni László életútját, miközben hihetetlen utazásra visznek térben és időben

Székelyföldről Bukarestbe, a kommunista Romániából Nyugat-Európába és a falusi pályáról a Bajnokcsapatok Európa Kupájának – a mai Bajnokok Ligája elődje – döntőjébe.

Bölöni László mellett megszólalnak a román futball csillagai, a magyar pályatársak és európai legendák. Cristiano Ronaldo és Jenei Imre mellett még Valentin Ceausescu, a román kommunista diktátor, Nicolae Ceausescu fia is megjelenik a látványos, sok archív anyaggal dolgozó, soha nem publikált anyagokat is bemutató dokumentumfilmben.

Forrás: 444.hu

Szöllősi György jól megszedi magát a Puskás-hagyatékon

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Majdnem százmillióból készülő focis dokumentumfilm szakértője lesz Orbán kedvenc sportújságírója

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.