Majka, a kistérségi Clint Eastwood – A Majka-kalamajka, ahogy drMáriás látja

Új festménnyel jelentkezett Máriás Béla, vagy művésznevén drMáriás. A magyar politikai élet szereplői gyakran ihletik meg a festőt. Megfestette már a Kánoncsinálókat, melyen mindenki rajta van, aki “számít”, de Soros György sem maradt ki a sorból, aki a Világ Gonosz Uraként megakadályozza a magyar labdarúgás, egészségügy, kortárs művészet és jóformán minden feltámadását. Új festménye a Majka-kalamajka továbbgondolása.

Majka kistérségi Clint Eastwood-ként gumilövedékkel kinyírja a fél magyar politikai elitet, majd elmegy Las Vegasba egy kis pénzért

Rettenetes cicaharc zajlik Euró-Dagesztánban: az új idők Ady Endréje olyan töményen karatézott szavaival legújabb madrigáljában, hogy attól úgy felszisszent a fél magyar politikai elit, mintha észak-koreai bakanccsal léptek volna a cuki tyúkszemére, majd látván, hogy ettől sem változik semmi, gyorsan visszaaludt mély téli álmába. Pedig igen erősek a szavak, akár a kép is, hogy a keselyűk már elvittek mindenkit, még az utolsó vacsoráról is, jóval melegebb tájakra, örök vadászmezőkre, de mivel a vacsora párizsi volt, ezt a vendégek se bánták.

Majka pedig csak énekelt, és énekelt tovább a sok borzalomról és szörnyűségről, majd a jó sok befolyt pénzen elment Las Vegasba, s ott addig játszott a kaszinóban, amíg a gép minden pénzét el nem nyelte.

Ekkor megelégelve kudarcát beöltözött kavbojnak,

aztán kistérségi Clint Eastwoodként addig ütötte öklével a gépet, amíg végül be nem jött neki a Jackpot. Most lóháton tart a sok pénzzel Las Vegas központja felé, ahol már azt beszélik a városban, hogy jobb minél előbb eltűnni, mert mindjárt odaér és lövöldözni kezd a gumilövedékeivel, ráadásul mellé friss dalát énekelni. A maffia keresztapái ennek hallatán hanyatt-homlok elmenekültek mexikói munkatársaikhoz, leállt a Keresztapa 4., 5. és 6. részének a forgatása, az amerikai női civil szervezetek pedig összefogva rémülten Joe Bidenhez fordultak, hogy azonnal vesse be a Nemzeti Gárdát, s védje meg őket az ózdi betyártól és kegyetlen énekétől.

(2022 100 x 80 cm akril vásznon)