Sorting by

×

Majka, a rapper-filozófus – “….A nemzeti identitás hyperturbózása, az erő fitogtatás mind csak egy csel…”

Az ország kedvenc rappere, műsorvezetője Majka, aki időről időre komoly témákban is megnyilatkozik és ezzel elér rengeteg olyan embert, akihez nélküle nem jutnának el ezek a gondolatok. Természetesen a tőle megszokott stílusban mond véleményt fontos, megszívlelendő dolgokról, ahogy tette legutóbb is. 

“Az emberek nem tudnak úgy élni egymás mellett hosszútávon, hogy ne keveredjenek valami konfliktusba egymással

Mikor valami probléma van az életünkben, a kesergés utáni az első reakció legtöbb esetben a másik hibáztatása. Azonnal keresünk valakit, akire haragudhatunk és így kicsit úgy érezzük, hogy ha feltett kézzel próbáljuk átvészelni a problémás időszakot, akkor az könnyebben emészthető. Sőt!!

Ha megoldódik magától, akkor szuper, ha meg nem, akkor rohadjon meg a másik, hiszen miatta van.. De mi aztán semmiről nem tehetünk.

Igaz ez globálisan társadalmi szinten is…

A 2008as válság utáni recesszió újra megfújta a parazsat, es megerősödtek a rasszista, antiszemita, idegengyűlölő hangok szerte a világban, amihez az internet segítségével most mar sokkal könnyebben lehetett csatlakozni és egyetérteni, mint eddig bármikor. Az válság első nagy elszenvedői soha nem tették fel azt a kérdést, hogy vajon én miben hibáztam(?) A saját habzsoló, költekező életmódom mekkora szerepet játszott abban, hogy most itt tart a világ. Nem is volt idejük, mert mire megkapták volna a választ, mindenki a faszerdőben rohangált tátott szájjal. Így meg aztán teljes megnyugvással veregették meg a saját vállukat, hogy nem bennük van a hiba.

Van a társadalomnak egy olyan rétege, akiket hibáztatni sem lehet

Vannak olyan emberek akik egy egyszerű alany-állítmányos mondatot sem tudnak elmondani. Még papírra leírni sem, hiába gondolkoznak rajta fél órát. “Legyen Tánc, ZárCsökkentés és PolgárJenő bajtársunkat megvezetni a minden hájjal megkent gátlástalan bankoknak, pénzintézeteknek nem túl bonyolult feladat. Lehet, hogy beszélni nem tudnak ezek az emberek, és miközben gondolkoznak sincs szerencséjük, de arról azért határozott elképzelésük van, hogy ők is jól akarnak élni.

De miért most szedtem ezt elő?

Hiába mondták, hogy kilábaltunk a válságból, mert nálunk rendbe jöttek a dolgok, van egy-két ország, ami sosem tért magához. Csak göngyölítette maga előtt a szart. Szerintem ez az alapja annak, hogy most megint feszült a helyzet egész Európában. 1929-ben a fekete csütörtök után 10 év kellett ahhoz, hogy megint világháborúba sodorja az embereket egy idióta, aki bűnbakot kiáltva elintézte 100 millió ember sorsát. A halottak közül 30 millióan civilek voltak. Nők, gyerekek. Most 14 év telt el 2008 óta és megint ott jár a világ, hogy a politikai vezetők előre menekülnek, területi követeléseik, képzelt ellenségeik vannak csak azért, hogy elvonják a figyelmet arról, mennyire szarul áll az országuk gazdaságilag.

A nemzeti identitás hyperturbózása, az erő fitogtatás mind csak egy csel. A Hangzatos jelszavak kiáltása elviszi az egyszerű ember gondolkodását. A faszméregetés pedig előbb utóbb olyan öngerjesztő folyamatba kezd, amiből lehet, nincs visszaút.

Még maguk a vezetők sem akarják a háborút, hiszen azért háborúzni mert üres a kassza a legrosszabb opció. A legutóbbi nagy háború szerény számítások szerint is 1 TRILLIÓ DOLLÁRJÁBAN fájt a világnak, és akik látták közelről, hogy néz ki egy ilyen pusztítás, azok sosem kívánják vissza.

Egy nagy ember a háború után azt mondta, hogy akkor jön a következő világháború, ha kihalt az generáció aki az előzőt megélte

Hat ez az idő sajnos eljött. Rajtunk múlik, mennyire tudunk épp elmével gondolkozni, és nem a megjósolt utat választani.

Minden virág virágozzék, és mindenki éljen békében. Ez ott kezdődik, ha egy kicsit empatikusabbak próbálunk lenni egymással.
Nem lehet mindenkit szeretni, és minket se szerethet mindenki. Viszont gyűlölni valakit azért mert más a vallása, szexuális beállítottsága , a bőre színe, vagy csak egyszerűen más elképzelése van a világról, talán a legbutább emberi reakció.

Aki szereti az életét, tegyen érte, hogy ne visszafelé, hanem előre haladjon. (ennek semmi köze a fideszhez). Sosem akartam példakép lenni, mert nagy felelőséggel jár, es nagyon ingoványos talaj. Könnyen az ellenkezője sülhet ki belőle. “De ha tehetném, az egész világnak megüzenném: ahogy élsz, ahogy égsz úgy létezel. És válasz nincs , csak ha kérdezel “

Forrás

A kommenekből….

“Az írás nagyon jó lenne, csak keverve van a szezon a fazonnal….

“Hiába mondták hogy kilábaltunk a válságból, mert nálunk rendbe jöttek a dolgok, van egy-két ország ami sosem tért magához. Csak gönygyölitette maga előtt a szart. Szerintem ez az alapja annak,hogy most megint feszült a helyzet egész Európában.”

“Hol jöttek helyre a dolgok….? Ki szítja a gyűlöletet, a megkülönböztetést, a félelemkeltést és még sorolhatnám….? Ez egy globális válság…átalakul a világ…átalakul az emberiség….szoktam mondani, olyan most a világ, mint pl. a Római Birodalom bukása előtt…”

“Én azt szeretem az irásaidban,hogy mindenki elolvashatja,mindenki hozzászólhat,de csak annak szól aki érti is. Irj ha kikivánkozik

belöled,mert ez a szólás szabadság.”

“Szar egy világ van,nyaraljál inkább…”

“Volt aki azt kommentelte, ezt a postot nem érti. Na látjátok ez itt a baj…..”

“Üdv Péter! Észak-Magyarország (Salgótarján) képviseletében engedj meg egy finom hasonlatot! Ha lehozod a csillagokat az égről, mindig lesz aki a sötétre panaszkodik. Vagy ismered a közhelyes szitut, amikor a „hálálkodó” anyuka a jég alá beszakadt gyermekét kimentő és újraélesztő vízimentőt elmarasztalja, hogy hol a gyerek sapkája.”

“Nagyon jó meglátás… csak sajnos nem ilyen országban élsz Majesz🤷🏼‍♂️😅😅😅 a csirkefarhát, utáljuk a b@zikat, soros, Gyurcsány , migránsok….szlogen országa… lehet a kormányt kéne megtéritened nem a népet…”

“A kormány a legnagyobb gyűlölet keltő, uszító… Miért nem mondod ki? Példakép vagy régen.. És felelősséggel is jár.. Ez hozzá tartozik.. A magyar zenészek nagyrésze csak hallgat vagy ködösìt ha az igazat kellene elmondani az országról.. Illetve vezetőiről..”

“Örülök neki, hogy nem csak a kormánypropaganda szöveget olvashatom! Ezért tisztelet jár! még ha 1-1 helyen van is áthallás”

Kapcsolódó

Fotó: Partizán

 

Majka, a rapper-filozófus - "....A nemzeti identitás hyperturbózása, az erő fitogtatás mind csak egy csel..."

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.