A város bezárja a sportlétesítményeit, a Makó FC kénytelen visszalépni a bajnokságtól!

Az orosz-ukrán háború okozta gazdasági válság nem kíméli az önkormányzatokat és a gazdasági szereplőket sem. A labdarúgó NB III-ban szereplő Makó FC kedden közleményben jelentette be, hogy visszalép a további küzdelmektől.

A makói önkormányzat a brutális – 10-12-szeres! – energiaár-növekedés miatt kénytelen bezárni intézményei és sportlétesítményei jelentős részét

Közéjük tartozik a Makó Aréna is: a stadion épületei október 1-től nem használhatóak. Megértjük az önkormányzat döntését, ugyanakkor a Makó FC a létesítmény nélkül nem tud sporttevékenységet folytatni.

“Ezzel együtt labdarúgó csapatunk támogatói körét is súlyosan érintette a gazdasági válság, így a működésre fordítható összegeink drasztikusan csökkentek. Nincs keretünk és lehetőségünk arra, hogy pályát és öltözőket béreljünk felnőtt csapatunk hazai környezetben történő felkészüléséhez, illetve versenyzéséhez” – írja a Makó FC közleményében.

“A fenti okok miatt szomorúan kell bejelentenünk, hogy a Makó FC 2022. szeptember 27-től visszalép a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett 2022/23. évi NB III osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban való további részvételtől.”

A Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel folytatott egyeztetésen a klub megállapodtott abban, hogy a makói utánpótlás labdarúgás megmentése érdekében a nehéz gazdasági helyzet ellenére is mindent megtesznek.

Válságtervet dolgoznak ki arra vonatkozóan, hogy a Makó FC utánpótlás csapatai tovább edzhessenek és versenyezhessenek. Ugyanez vonatkozik a megyei másod- és harmadosztályban szereplő felnőtt csapataikra is.

Friss híreink