Már biztos, közösen demonstrál az ellenzék október 23-án! - Add tovább .... - Városi Kurír

Sorting by

×

Már biztos, közösen demonstrál az ellenzék október 23-án! – Add tovább ….

Most nem érheti szó a ház elejét, az ellenzék, beleértve a civileket is, úgy tűnik, képes lesz együtt demonstrálni az ’56-os forradalom évfordulóján. Remélhetőleg a tüntetésen résztvevőknek nem vette el a kedvét az eddig produkált töketlenkedés és esélyt adnak, elmennek a közös happeningre.

Hirdetés

Van miért utcára vonulni!

Gondos kormányunk szinte minden napra produkál olyat, amiért demonstrálni kellene. A magyarok letargiájának fokát onnan lehet lemérni, hogy amiért este úgy érzik, hogy “na, ezt már tényleg nem merik”, arról reggelre kiderül, hogy dehogynem és másnap reggel indul újra a piszokság-mérő.

A tüntetés szervezői nyilvánosságra hozták a felszólalók listáját. Elmondja gondolatait

  • Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő
  • Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere
  • Harangozó Tamás országgyűlési képviselő, MSZP
  • Jávor Benedek európa parlamenti képviselő, Párbeszéd
  • Ráczné Földi Judit önkormányzati képviselő, Demokratikus Koalíció
  • Donáth Anna Júlia alelnök, Momentum Mozgalom
  • Dr. Lengyel Róbert Siófok polgármestere
  • Tarnay Kristóf Ábel Szegedi Civil Háló
  • Lukácsi Katalin volt KDNP-s politikus
  • Megemlékező beszédet tart: Jeszenszky Géza, volt külügyminiszter

Az esemény facebook oldalán részletesen olvashat az eseményről az érdeklődő:

“Október 23. az egyik legszentebb magyar ünnep. 1956-ban egy ország mondta, hogy elég, ne tovább. Az embereknek elegük lett a diktatúrából, és dacolva a hatalommal, kimentek az utcára. A szabadság nem tartott sokáig, szovjet tankokkal fojtották vérbe a forradalmat.

Magyarország történelme elbukott szabadságharcok sorozata. Ennek kell most véget vetnünk, és kimenni az utcára. Meg kell mutatnunk a világnak, és a dölyfös nagyuraknak, hogy nem hagyjuk Magyarországot újra a diktatúrába vezetni. Meg kell mutatnunk, hogy Magyarország Európa, és az is marad. Európa most velünk van, de az országot csak együtt tudjuk megvédeni, mi magyarok. Ezért közös ellenzéki tüntetésre hívunk minden hazafit, akinek fontos, hogy szabadon éljünk a jövőben, hogy ne fojtsa meg hazánkat a már mindent átszövő korrupció.

Írjuk alá azt a kezdeményezést, melyet Hadházy Ákos indított el, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez! A tüntetésen is gyűjtjük az aláírásokat, a meglévő íveket pedig itt le lehet adni. Október 23-án legyünk minél többen a Bem téren, álljunk ki magunkért, az országért, ami a hazánk.”

-írják a szervezők

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.