Már egy autófertőtlenítés is nyerészkedés lehet!?

A hétvégén a fél internet felháborodott azon, hogy egy élelmes vecsési vállalkozó koronavírus elleni autófertőtlenítést hirdetett meg.

“Mit is ír erről a “hogyishívják”

Az istenadta minimum várbörtönt, gályarabszolgaságot, de legalább is egy hónapot kenyéren és vízen “ajánlott” a vállalkozónak, akit természetesen elmondtak mindennek.

A hatóságok sem voltak restek.

De mit ír erről a “hogyishívják”, pontosabban a királyi hírszolgáltató:

“A hatósági ellenőrök kedden végeztek helyszíni ellenőrzést Vecsésen, a molinó azonban akkorra már eltűnt – írták. Mivel a szakemberek a közösségi oldalon közzétett bejegyzést lementették, annak alapján a cég ellen megtévesztés miatt fogyasztóvédelmi hatósági eljárás indul. A hatályos szabályozás szerint az eljárás akár többszázezer forintos bírság kiszabásával is zárulhat.

Schanda Tamás, az ITM parlamenti és stratégiai államtitkára korábban jelezte: a tárca országos fogyasztóvédelmi ellenőrzést rendelt el a koronavírus-veszély miatt aggódó embereken nyerészkedni akaró kereskedők, szolgáltatók kiszűrése, szankcionálása érdekében”

Nagyon érdekes ez az elszántság, ám logikai bukfenc az egész. A vállalkozó nem gyógyítást vállalt, hanem autófertőtlenítést. Ugyanezt csinálja már mindenki az áruházakban, tömegközlekedési eszközökön.

Megfelelő eszközzel fertőtlenítenek

Sőt, a tisztifőorvostól a minisztériumi államtitkárig éppen erre szólítanak fel, hogy fertőtlenítsünk. Már, ha van mivel.

Az autómosó nem tett mást, mint megfelelő eszközök birtokában autófertőtlenítést ajánlott korrekt áron.

A “koronavírus” csak hívó szó volt. Reklámfogás.

Láttunk már ilyet!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük