Már megint hülyére vették az országot – Mi jöhet még: jegyrendszer, újrafazonírozott kuláklista?

Az Orbán-Gulyás tandem megint sikeresen hülyére vette az országot. Reggeltől délig lebegtettek egy korszakos bejelentést, mindenki az találgatta, mi lehet az és alighanem csak a magamfajta rosszindulatú liberális kételkedett abban, hogy bármi értelme is lehet annak, amit “ezek” mondanak.

Sajnos megint igazam lett (bárcsak ne!)

Délben aztán jött Gulyás Gergely, a “király személye körüli mindenes” és rózsaszín arccal, a zavar minden jele nélkül bejelentette, amit már majdnem egy hete mint faktumot tud mindenki, akit kicsit érdekel a politika, azaz, hogy lemondott (?) Palkovics László technológiai és ipari miniszter, és ha már így alakult, a főnök gyorsan be is szántja, majd sóval hinti be az eddig legkedvesebb minisztériumát és létrehoz a helyén egy új Energetikai Minisztériumot.

Tessék, hogy mit?

Energetikai micsodát, egy olyan országban, ahol már azt is a “szent inkvizíció” karjaiba taszítják, aki kimondja a “megújuló energia” fogalmát? Ahol éppen a napokban derült ki, hogy állami intézményeknek tilos napkollektor telepítéssel foglalkozni? Ennél már az is hasznosabb lenne, ha mondjuk tengerhajózási és uralkodásügyi minisztériumot létesítenének. Most aztán törhetjük a fejünket, hogy milyen újabb lenyúlás szándéka áll a legújabb minisztérium alapítása mögött.

Persze lehet, hogy csak a semmittevést igyekeznek lázas munkává maszkírozni

Igen, igen előfordulhat, hogy az egyetlen cél az ország meggyőzése arról, hogy “a kormány a helyén van” és a színfalak mögött szakadatlanul szorgos munka folyik. Olyasmi ez, mint amikor a múlt héten, óriási bejelentésként sapit húztak a tojás és a krumpli árára, ezzel elérve, hogy mára már akadozik is az ellátás, és hol itt, hol ott nem lehet valamelyiket kapni.

Mi jöhet még: jegyrendszer, újrafazonírozott kuláklista?

Emlékszem, 1981 decemberére Lengyelország akkori ura Jaruzselszki tábornok (tudja valaki kivolt Ő?) jegyrendszert vezetett be például cukorra. Egyik jó pajtásomat, az akkori “Magyarország” című hetilap lengyel tudósítóját egy cím miatt, ami így szólt: “Diabetikus szocializmus” , több havi szilenciumra ítélték. Mai napság ilyen nem fordulhat elő, hiszen ki merne a kormánymédiában a főnökkel viccelni? Egy szó, mint száz, nem zárom ki -de mint feljebb említettem én egy gonosz liberális vagyok- azt sem, hogy új jegyrendszert kapunk a Jézuskától, na nem mindenki, mert a fidesznyikokra nyilván nem vonatkozik majd annak a rengeteg bátor kormánypárti képviselőnek köszönhetően, akik alighanem az új kuláklisták rendszerét is megszavaznák. Ennek az lenne a lényege, hogy a kormányzati felhatalmazással bíró TR (Tojásrendőrség) bárkire, aki gyanús, hogy tojást rejteget, rátörhet az otthonában, és ahol több mint 10 db tojást talál nála, azonnal internálhatja is mondjuk a Hortobágyra.

Nem viccből mondom: “Boldog karácsonyt”

Kapcsolódó