Már megint palira vettek minket..... - A Fidesz kánikulai barba trükkje! - Városi Kurír

Sorting by

×

Már megint palira vettek minket….. – A Fidesz kánikulai barba trükkje!

Egyértelmű, hogy a Fidesznek arra kellett a tegnap megszavazott embertelen, a kamaszokat veszélyeztető propagandatörvény, hogy elterelje a figyelmet azokról a döntésekről, amik a háttérben megbújva, ugyanúgy tegnap, a szőnyeg alatt születtek – leplezte le a regnáló blöffjét Donáth Anna.

Hirdetés

Ahogy tegnap is küzdöttünk az elfogadásért, emberségért, és a magyar LMBTQI közösségért -írja a képviselő- úgy ma is ki kell állnunk az igazság mellett, mert nem felejthetjük el azokat a bűnöket, amit leplezni próbálnak.

“Nézzük tehát, mi történt a napokban:

  • A Fidesz megszavazta a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány létrehozását és javasolták, hogy a magyar állam adjon át 26 hektárnyi területet az egyetem számára. Ezzel gyakorlatilag lefektették a kínai kommunista egyetem alapköveit, annak ellenére, hogy a Fudan Egyetem elleni tüntetések után azt állították, az egyetem “közéleti vitára alkalmas formában pillanatnyilag nem létezik”, tehát ne is legyen róla népszavazás, hiszen csak a “tervezés zajlik”. Hát persze. Közben meg már jogszabály gondoskodik róla, hogy az alapító jogok gyakorlásával a következő kormány ne szólhasson bele az Alapítvány működésébe.
  • Átment az a fideszes lakástörvény is, ami a jelenleg önkormányzati kézben lévő, világörökségi területeken található lakásokat a piaci ár töredékéért adja át a bérlőknek. A törvény egy célt szolgál: a közvagyon magánosítását, fideszes magánkézbe juttatását.
  • Hétfőn olyan pályázati felhívást jelent meg a Rogán Antal-féle Nemzeti Koncessziós Iroda honlapján, aminek értelmében majdnem 2000 kilométernyi gyorsforgalmi útszakaszt kerülne államiból magáncégekhez. Törvénybe foglalt monopóliumot adnának a nyertes cégeknek, méghozzá 35 évre. Folytatódik a már hónapok óta tartó tendencia, miszerint a kormány igyekszik minél több állami vagyont a saját körének “kimenteni”, mielőtt jönne a kormányváltás. Egyszerűen fogják a közpénzt, a közös vagyonunkat, és strómanjaiknak adják.
  • Végül elfogadásra került a 2022-es költségvetés is, amivel kapcsolatban a jegybank és a Költségvetési Tanács is kritikát fejezett ki, mivel úgy látják, a kormány szórja a pénzt, és nem foglalkozik a hosszútávú gazdasági következményekkel. Noha jó hír, hogy az egészségügy végre fontos tételként szerepel a költségvetésben, a közmédia propagandagépe is gyarapodik újabb 10 milliárddal, a környezetvédelem pedig továbbra sem kap a helyzethez méltó támogatást.

 

fidesz

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Már megint palira vettek minket….. – A Fidesz kánikulai barba trükkje!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.