Már nem tudja követni, hogy mije van 0 659

Már nem tudja követni, hogy mije van

Mészáros Lőrinc, a szerénységéről is ismert közgazdasági zseni köztudottan ritkán áll a sajtó nyilvánossága elé. Nem csoda, hogy rendkívüli érdeklődés kísérte legutóbbi szereplését. A felcsúti városházára összehívott sajtótájékoztató egyetlen témáról szólt. (a www.melo.com hírportál közlése alapján)


Kis ország, kis zseni

Mészáros úr elmondása szerint megbízást adott a Corvinus Egyetem gazdaságszervezési tanszékének, hogy állítsa össze a Mészáros család érdekeltségi körébe tartozó vállalkozások, intézmények és ingatlanok pontos jegyzékét megyénkénti és szakmai megosztásban. A megbízás részét képezi a nyilvántartás naprakészségét biztosító szoftver elkészítése is.

Újságírói kérdésre néhány részlettel is szolgált:

A megbízást az egyetem a munka tudományos értékére tekintettel 1 forint eszmei díj ellenében elfogadta. A miniszterelnök előterjesztésére a kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette az ügyet, és 3,5 milliárd forintot különített el a kutatási költségek fedezetére.

Az eszmei díj ünnepélyes átadására az egyetem dísztermében került sor. A rendezvényen megjelentek a kormány tagjai és a hazánkban akkreditált diplomáciai képviseletek vezetői, valamint a vállalatbirodalommal kapcsolatban álló számos nagyvállalkozó. Az ünnepség megrendezését az egyetem rektora vállalta, az alkalomra a fejlesztési miniszter által 600 millió forinttal kibővített személyes reprezentációs kerete terhére.


A protokolláris eseményt követően az érdekeltek szűkkörű bizalmas megbeszélést tartottak a vállalkozás-komplexumban komoly hányadot birtokló anonim tulajdonosokat képviselő offshore tisztviselőkkel. A megbeszélésre a Gellért Szálló konferenciatermében került sor. Bár a tárgyalást kellemetlen technikai malőr zavarta meg – eltörött a terem melegvízellátását biztosító főcsővezeték -, a bravúros műszaki hibaelhárításnak köszönhetően mindeddig semmi nem szivárgott ki.

A lesifotósok a rossz látási viszonyok ellenére felismertek néhányat a távozó vendégek közül. Az ismertebbek és fedőfoglalkozásuk (valamennyien szerepelnek a CIA és az Interpol körözési listáján):


Joshua Pernambuco, a Virgin szigeti „Vörös október” népdalkórus karnagya
Elvis Le Pactal libériai pénzügyminiszter
El Curtad de Hodian mosodatulajdonos (Kajmán szigetek)
Marcellino Érpataky vándorszínész San Marinóból
Lepust Ultamen, a „Vén tyúk” néptánckör balett-szólistája (Jersey)

A magyar résztvevőkről sajnos nem sikerült adatot szerezni….

meszaroslorinc@freemail.hu – korrajz a Zuckerbergnél okosabb hazánkfiáról és rólunk

Mészárosok az illiberális katyvaszban most, meg régebben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

fopolgarmester-jeloltek

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Látszik, hogy semmi gyakorlatunk sincs még az előválasztásban, sem nekünk, szavazóknak, sem a …

figyelem

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Rendkívüli javítási munkákat végeznek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es futópályáján, emiatt le …

trump

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A “kerítésen belül” minden olyat ígérő Orbán Viktor, amire tuti harap a “mimagyar” …

kalman

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Kedd este óta tudjuk, hogy Kálmán Olga kedveli az 5-15-25 számokat, ám szerda …

Pin It on Pinterest