Mészáros Lőrinc, a szerénységéről is ismert közgazdasági zseni köztudottan ritkán áll a sajtó nyilvánossága elé. Nem csoda, hogy rendkívüli érdeklődés kísérte legutóbbi szereplését. A felcsúti városházára összehívott sajtótájékoztató egyetlen témáról szólt. (a www.melo.com hírportál közlése alapján)
[mnky_ads id=”3427″]


Kis ország, kis zseni

Mészáros úr elmondása szerint megbízást adott a Corvinus Egyetem gazdaságszervezési tanszékének, hogy állítsa össze a Mészáros család érdekeltségi körébe tartozó vállalkozások, intézmények és ingatlanok pontos jegyzékét megyénkénti és szakmai megosztásban. A megbízás részét képezi a nyilvántartás naprakészségét biztosító szoftver elkészítése is.

Újságírói kérdésre néhány részlettel is szolgált:

A megbízást az egyetem a munka tudományos értékére tekintettel 1 forint eszmei díj ellenében elfogadta. A miniszterelnök előterjesztésére a kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette az ügyet, és 3,5 milliárd forintot különített el a kutatási költségek fedezetére.

Az eszmei díj ünnepélyes átadására az egyetem dísztermében került sor. A rendezvényen megjelentek a kormány tagjai és a hazánkban akkreditált diplomáciai képviseletek vezetői, valamint a vállalatbirodalommal kapcsolatban álló számos nagyvállalkozó. Az ünnepség megrendezését az egyetem rektora vállalta, az alkalomra a fejlesztési miniszter által 600 millió forinttal kibővített személyes reprezentációs kerete terhére.
[mnky_ads id=”80″]
A protokolláris eseményt követően az érdekeltek szűkkörű bizalmas megbeszélést tartottak a vállalkozás-komplexumban komoly hányadot birtokló anonim tulajdonosokat képviselő offshore tisztviselőkkel. A megbeszélésre a Gellért Szálló konferenciatermében került sor. Bár a tárgyalást kellemetlen technikai malőr zavarta meg – eltörött a terem melegvízellátását biztosító főcsővezeték -, a bravúros műszaki hibaelhárításnak köszönhetően mindeddig semmi nem szivárgott ki.

A lesifotósok a rossz látási viszonyok ellenére felismertek néhányat a távozó vendégek közül. Az ismertebbek és fedőfoglalkozásuk (valamennyien szerepelnek a CIA és az Interpol körözési listáján):

Joshua Pernambuco, a Virgin szigeti „Vörös október” népdalkórus karnagya
Elvis Le Pactal libériai pénzügyminiszter
El Curtad de Hodian mosodatulajdonos (Kajmán szigetek)
Marcellino Érpataky vándorszínész San Marinóból
Lepust Ultamen, a „Vén tyúk” néptánckör balett-szólistája (Jersey)

A magyar résztvevőkről sajnos nem sikerült adatot szerezni….
[mnky_ads id=”3808″]

[email protected] – korrajz a Zuckerbergnél okosabb hazánkfiáról és rólunk

Mészárosok az illiberális katyvaszban most, meg régebben

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét