Már nyíltan az ENSZ ellen kampányol a magyar kormány

A kormány gyűlöletkampánya Brüsszel és Soros György után már az ENSZ ellen próbálja hangolni a magyarokat. Kell az újabb ellenség. 

Nem a levegőbe beszélt Szijjártó Péter külügyminiszter, aki kedden arról lamentált, hogy Brüsszel és Soros György után meg kell fékezni az Egyesült Nemzetek Szövetségét is, és arra tett javaslatot, hogy  a kormány indítson tájékoztató kampányt az ENSZ migrációs csomagjáról. Ez most el is indult.

Az ENSZ migrációs csomagját még február első hetében mutatták be. Ez egy viszonylag összetett tervezet, amely arra hívja fel a fogadóországok vezetését, hogy fontos támogatni a krízis sújtotta térségeket, de azt is javasolják, hogy a humanitárius válság elkerülése érdekében tájékoztassák a bevándorlókat és menekülteket lehetőségeikről, jogaikról és kötelességeikről.

Valószínűleg a magyar kormánynak az sem tetszett, hogy az ENSZ javasolja a civil szféra bevonását is a helyzetet kezeléséhez.

Egy elég szofisztikált javaslatcsomagról van szó, amiben egyébként szó szerint szerepel, hogy “a nemzetállamok szuverén joga migrációs politikájuk szabályozása”. Szó sincs tehát Magyarországra erőltetett intézkedésekről.

(Forrás: 444)

Kapcsolódó:

Szijjártó megint előadta a „magyar durcit”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük