Sorting by

×

Már ötvenezren látták a Szépművészeti Múzeum Bosch-kiállítását

Eddig már ötvenezer látogatója volt a Szépművészeti Múzeum Bosch-kiállításának. A Menny és pokol között – Hieronymus Bosch rejtélyes világa című tárlat április 9-én nyílt meg a nagyközönség előtt.

Bosch rejtélyes világa

A július közepéig látható kiállításon, amely nemcsak Közép-Európa valaha volt legnagyobb kiállítása Bosch műveiből és művészetéről, de a teljes nemzetközi múzeumi világot tekintve is az elmúlt fél évszázad egyik legjelentősebb Bosch-tárlatának tekinthető, közel kilencven műalkotással találkozhat a nagyközönség.

A németalföldi mester különleges világát megelevenítő, a késő középkor szellemi és vizuális kultúráját megidéző bemutatón a művész teljes festői életművének közel felét láthatjuk most Budapesten

Bosch tíz saját kezű festményét, köztük a bruggei Utolsó ítélet-triptichont, A bolondok hajóját (Párizs, Musée du Louvre), a Királyok imádását (New York, Metropolitan Museum of Art), a Szent János Patmosz szigetént (Berlin, Gemäldegalerie) vagy az Ecce Homót (Frankfurt, Städel Museum) állította ki a Szépművészeti Múzeum.

A kiállítás azokat az örök emberi témákat járja körül, amelyeket Bosch oly eredeti módon, enigmatikus képi nyelvezettel fogalmazott meg a művein: az erény és a bűn közötti választás, a hit és az igazság kérdései, a vágyak korlátlan megélése és féken tartása vagy az emberi lét szellemi minőségének kérdése.

A mester saját kezű festményei és rajzai mellett a kiállításon az életmű előzményeihez kapcsolódó alkotások, továbbá műhelyének és követőinek legjellegzetesebb remekművei is láthatók.

A különleges tárlatot – amely hétvégenként, szombaton és vasárnap hosszabbított nyitvatartással, reggel kilenc órától este hét óráig várja a látogatókat – számos program kíséri.

Tárlatvezetésekkel, előadásokkal, filmvetítésekkel várja a látogatókat a múzeum.

Forrás: Euronews

Soós Nóra és a NagyMolnár alkotópáros kiállítása a Virág Judit Galériában

átver

Egy hozzászólás itt: “Már ötvenezren látták a Szépművészeti Múzeum Bosch-kiállítását

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.