Marad a digitális oktatás a középiskolákban? - Az operatív törzs javasolja, a kormány pénteken dönt! - Városi Kurír

Sorting by

×

Marad a digitális oktatás a középiskolákban? – Az operatív törzs javasolja, a kormány pénteken dönt!

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár az operatív törzs tájékoztatóján elmondta, hogy hogy a téli szünet alkalmával több intézményt takarítottak, fertőtlenítettek. A tesztelés iránti érdeklődés csökkent, az összes résztvevő 1 százaléka lett pozitív.

Hirdetés

Ez lenne a “megszokott rend”?

Az óvodák és általános iskolák ilyen előzmények mellett nyitottak ki, az operatív törzs döntése alapján 12 óvodában van rendkívüli szünet. Az oktatás a megszokott rendben meg tovább. Komoly dilemmát okozott, hogy vissza kell-e térni a középiskolások esetében a jelenléti oktatásra a digitális helyett. Az ünnepek alatt alacsony volt az új esetek száma, de kevés teszt mellett, mindemellett az Angliában megjelent új vírusmutáció is befolyásolta a döntést, ami miatt több európai ország szigorít – magyarázta. Éppen ezért

ez operatív törzs a kormánytól azt kérte, hogy középiskolákban hosszabbítsa meg a digitális munkarendet.

Maruzsa arra kéri az oktatási intézményeket, hogy úgy készüljenek, hogy 9-12. osztály között továbbra is digitálisan zajlik az oktatás majd.

A kormány pénteken dönt

Az oltási terv alapján a pedagógusok körében először a 60 év felettiek fognak oltásban részesedeni, aztán sorban a többiek. Mindenkit arra kér, hogy regisztráljon, mert így tudnak számolni az igényekkel.

önkormányzatok

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.